Monday, June 22, 2015

Vijf jaar voorgelogen over Griekenland

Burgers van Nederland, vijf jaar lang bent u voorgelogen over de Griekse crisis. Vijf jaar lang hebben pers en politiek u steeds maar weer dezelfde halfwaarheden en leugens op de mouw gespeld (uitzonderingen daargelaten).

De leugens:
1. Wij, Nederlandse belastingbetalers, hebben de Grieken ‘gered’ door hen 240 miljard euro te lenen toen de internationale kapitaalmarkten voor de Griekse staat op slot ging.
2. Grieken zijn luie, verwende hedonisten, die met 55 met pensioen gaan, een onderontwikkeld arbeidsethos hebben en liever aan het strand liggen dan werken.
3. Grieken hebben, ondanks onze generositeit en ondanks de gemaakte afspraken, nagelaten hun begroting op orde te krijgen en hun economie te hervormen.
4. Grieken moeten niet zeuren, want ze hebben hun huidige ellende toch echt aan zichzelf te danken; door corruptie, clientelisme en een belabberde belastingmoraal is de schuldenlast enorm, het begrotingstekort gapend en het verdienvermogen beroerd.

De feiten:
1.  Niet de Grieken, Griekenland of de Griekse staat hebben wij ‘gered’, maar onze eigen banken hebben wij gered. Ruim 90 procent van de 240 miljard aan reddingskredieten is uiteindelijk terecht gekomen bij banken, grotendeels Nederlandse, Franse en vooral Duitse banken. Oftewel, de kredieten zijn gebruikt om private crediteuren in staat te stellen zich terug te trekken uit Griekse staatsobligaties en het eventuele faillissementsrisico in de schoot te werpen van Europese belastingbetalers. Klinkt bekend, niet?
2. Cijfers van de OESO en de ILO leren dat Grieken de langste werkweken van alle lidstaten maken, dat ze de meeste weken per jaar werken en dat de gemiddelde pensioenleeftijd tot 2010 62 bedroeg. Inderdaad, konden ambtenaren eerder met werken stoppen, maar dat is in veel Eurozone lidstaten het geval (Italië, Frankrijk). Maar dat geldt niet voor werknemers in de private sector en al helemaal niet voor de kleine middenstand, die in een land als Griekenland een omvangrijk deel van de beroepsbevolking omvat. Hoezo lui?
3. In vijf jaar tijd is de Griekse overheid er in geslaagd een tweecijferig begrotingstekort om te buigen in een klein (primair, dwz voor rentelasten) overschot. Vooral door historisch ongekende bezuinigingen en lastenverzwaringen. De gevolgen lieten zich raden (en werden door de IMF ook voorspeld): een totaal in elkaar gestorte economie, die in vijf jaar tijd met 25 procent is gekrompen, met scherp opgelopen werkloosheid (pakweg 25 procent en 60 procent jeugdwerkloosheid), massale verpaupering en massieve hersenvlucht tot gevolg. En o ja, er is volgens de OESO geen land dat zijn pensioengerechtigde leeftijd zo drastisch heeft verhoogd als Griekenland: van 62 naar 67. Hoezo niet hervormd?
4. Griekenland is net als Nederland, Duitsland of welk land ook een homogene enititeit. Wat klinkt als ‘wij’ is voor veel burgers eigenlijk ‘jullie’. Dat geldt voor Nederland, maar dus ook voor Griekenland. Niet dé Grieken hebben er een puinhoop van gemaakt, maar de Griekse elite heeft dat gedaan. Bankiers, bouwbedrijven, politici en sommige ambtenaren zijn degenen geweest die rijk geworden zijn van de immense Duitse en Franse kapitaalstromen die in de europeriode Griekenland binnenstroomde ter financiering van infrastructurele projecten, vastgoed en uitbreiding van het defensieapparaat. De gemiddelde Griek heeft er weinig tot niets van gezien. Hoezo hebben dé Grieken er zelf een puinhoop van gemaakt? Bedoelt u dat u ook medeschuldig bent aan Amarantis, Vestia, Fyra en het Nederlandse belastingparadijsschandaal? Nou dan!

Waarom vertellen pers en politiek ons deze leugens?
1. Om te verhullen dat wij onze banken niet een keer (u weet wel: de 129 miljard euro die we in oktober 2008 op tafel hebben moeten leggen) hebben moeten redden, maar twee keer. De laatste keer via de band van de Griekse schatkist. Niet alleen het Sytagma plein in Athene zou vol woedende burgers hebben gestaan als dit open en bloot zou zijn toegegeven, maar ook de Champs Elysees in Parijs, het Malieveld in Den Haag en het Tiergarten in Berlijn.
2. Om ons onze eigen historische bezuinigings- en lastenverzwaringspaketten te kunnen verkopen, die in Nederland, zij het op wat geringere schaal, grofweg dezelfde effecten hebben gehad als in Griekenland: wegvallende binnenlandse vraag, stijgende werkloosheid, oplopende faillissementen, dalende belastingopbrengsten. Ik heb het over de drie bezuinigings- en lastenverzwaringspaketten ter waarde van pakweg 52 miljard euro die ons sinds 2010 onder leiding van Mark Rutte door de strot zijn gedouwd. Mede mogelijk gemaakt door een sociaal-democratische partij die van voren niet weet of ze van achteren nog leeft. Eindeloos hebben pers en politiek er bij ons gehamerd dat er geen andere mogelijk was. Wij moesten ons aan de Europese begrotingsregels houden, anders wachtte ons hetzelfde afschuwelijke lot als Griekenland.
3. Sinds Syriza in de regering is de leugenfrequentie radicaal toegenomen. Het doel is duidelijk: burgers in de Eurozone duidelijk maken dat er geen alternatief is voor de voorgenomen transformatie van de Eurozone in een neoliberale lagelonenutopie. Het is Thatcher in het kwadraat: There is No Alternative (TINA) for neoliberalism. Daarom moet Syriza kostte wat het kost een kop kleiner worden gemaakt. Het progressief populistische experiment waarvoor de Griekse kiezer democratisch heeft gekozen, moet falen.

Daarom is deze demonstratie, deze blijk van solidariteit met Griekenland, de Griekse burger, Syriza zo belangrijk. Wat op het spel staat is de toekomst van Europa, onze toekomst. Wordt Europa een neoliberaal lagelonenparadijs onder de monetaire dictatuur van een ongekozen, maar o zo politieke centrale bank? Of wordt Europa een mondiaal baken van democratie, gelijkheid, vrijheid voor allen, waarin het kapitalisme zodanig wordt getemd dat het werkt voor iedereen in plaats van voor alleen de happy few? Wordt het een economische technocratie waarin alles ten dienste staat van het optuigen van een parasitair neo-mercantilisme? Of wordt het een ruimte voor nationale beleidsexperimenten waarin er echt wat te kiezen valt en burgers de uiteindelijke zeggenschap hebben?

De keuze is aan u.

933 comments:

 1. Ewald, de analyse is duidelijk en correct: de Griekse schuldencrisis is in feite een verkapte hulppoging voor onze eigen banken en pensioenfondsen. Ik laat de verklaring voor de 'leugenachtigheid' van pers en politiek voor jouw rekening, maar vraag me af wat er nu met Griekenland zou moeten gebeuren?
  Persoonlijk zie ik het meeste in een openlijke schuldensanering waarbij de Europese belastingbetalers de rekening betalen. Dat moeten ze toch al en dus is het het beste om dit openlijk te doen en zo Griekenland de gelegenheid te geven uit het economische dal te kruipen. Als Syriza er in slaagt om de omvangrijke corruptie, de zwarte economie, en vooral de enorme belastingontduiking terug te dringen, zou dat zomaar kunnen lukken.
  Ik ben bang dat dat politiek niet haalbaar is. Dus dan blijven over een Grexit of een verder Verelendung. Beide zijn onwenselijk maar als ik moet kiezen, wens ik de Grieken een uittreding uit de Euro toe (als dat kan) zonder verlies van EU lidmaatschap. Als dat niet kan, dan weet ik het niet meer: dan zijn de Grieken, zoals dat heet, goed de sjaak...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

   Dankjewel,
   CARLOS PEREZ.

   Delete
  2. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

   Dankjewel,
   CARLOS PEREZ.

   Delete
  3. Goede dag,

   Heeft u behoefte EEN DRINGEND krediet of een noodkrediet OF ENIGE soort lening ZO JA weer terug naar ons NU, mail ons op (shelterloanfirm@outlook.com) Ik wil dat je weet dat ik ben een vrouw, ik ben een erkend en gecertificeerd geldschieter met jarenlange ervaring in de kredietverlening en ik geven lening, Collateral en Non Collateral geleende bedragen variëren van € 5.000,00 Euro tot € 80,000,000.00 euro met een vaste rente van 2% op jaarbasis. Zij ontving haar lening van € 50.000,00 uit mijn bedrijf ...

   Delete
  4. Welkom bij Moris Loan Company. In dit bedrijf, om oplossingen voor elke financiële depressie die zijn gewicht naar beneden te vinden. U zult uw droom lening te krijgen. Zorg ervoor dat je bij ons, zonder twijfel het werk, en de hemel zal uw limiet. We hebben Weve goede kantoren wereldwijd (Japan-Azië, Turkije, Europa en elders). Neem contact met ons vandaag op:
   Morisloancompany6@gmail.com
   Website: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
   dank,
   FRED MORIS

   Delete
  5. Goede dag Publiek,

   Ik ben Carolyn V. Metnick, uit Amsterdam Netherland, ik wil dit geweldig medium gebruiken om deze geldschieter Elvin Morrison, die is echt een God om mijn familie gestuurd aan te kondigen. Enkele maanden terug was ik op zoek naar een lening van het internet waar ik was opgelicht van $ 3250,00, ik had nooit gedacht dat ik ooit zal gelden voor een lening op het internet weer voordat ik ontmoette een post over dit geldschieter gemaakt door een Maury, die ook nog een lening van hen, dan nam ik een keer te proberen opnieuw, na de lening verwerking was ik vragen om mijn bankgegevens die ik deed en om mijn grootste verbazing was ik een lening van $ 45,000.00 toegekend eerst dacht ik dat het een grap was, totdat ik naar de bank om te bevestigen en het waar was, ik was overweldigd door vreugde. dus ik wil u allen die verlangen naar een lening en zijn in staat om te betalen het geld terug aan het tijdig contact op te nemen: elvinloancompany@yahoo.com of op onze website http://elvinloancompany.bravesites.com of bel ze op 1 (307) 213-2540 en wees een deelgenoot van mijn getuigenis ....

   Delete
  6. Leningen !! Leningen !! Leningen !! Is er iemand hier die nog steeds moeite om een lening te krijgen? Bent u behoefte aan een lening voor welke reden dan ook en je weet niet waar te goedkoop en betrouwbaar leningen te krijgen, uw hulp is eindelijk hier als we zijn het aanbieden van goedkope leningen tegen een lage rente van slechts 2%. Geïnteresseerd leners zijn om ons te contacteren via e-mail (Morisloancompany6@gmail.com) en krijg je leningen vandaag.
   Website: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
   Met dank,
   MORIS FRED

   Delete
 2. Nu snap ik het verhaal wat jij schrijf het is niet de schuld van de Grieken maar van Europa en het gespuis wat er aanhangt zoals Merkel met haar schijnheilige blik en het IMF en verder Frankrijk en zeker die achterlijke Dijselbloem ook zo schijnheilig als hij is hij hoeft niets te vrezen zijn portemonnee is dik gevuld en ik hoop dat hij niet herkozen wordt en Ewald ik sta 100% achter je verhaal !!!!!!!

  ReplyDelete
 3. Kun je de feiten staven met cijfers? De EU-banken hebben hun exposure in Griekenland toch al in de 1e fase van de crisis tot aanvaardbare risico's verminderd?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat is dus ook een leugen, die vermindering is door de belastingbetaler opgebracht. De banken hebben gewoon afgewacht tot hun politieke vriendjes over de rug van de burgers actie zouden ondernemen. Ze wisten van te voren dat het risico wat ze namen zou worden opgevangen door de overheden.

   Delete
  2. Leningen !! Leningen !! Leningen !! Is er iemand hier die nog steeds moeite om een lening te krijgen? Bent u behoefte aan een lening voor welke reden dan ook en je weet niet waar te goedkoop en betrouwbaar leningen te krijgen, uw hulp is eindelijk hier als we zijn het aanbieden van goedkope leningen tegen een lage rente van slechts 2%. Geïnteresseerd leners zijn om ons te contacteren via e-mail (Morisloancompany6@gmail.com) en krijg je leningen vandaag.
   Website: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
   Met dank,
   MORIS FRED

   Delete
 4. Replies
  1. Door in uw persoonlijke en maatschappelijke omgeving blijk te geven dat u het wel dan wel niet eens bent met de leugens die over Griekenland worden verspreid.

   Delete
 5. De Grieken doen er goed aan direct uit de euro / Eu te stappen en hun eigen soevereine, niet op schuld gebaseerde munt in roulatie te brengen. Dit levert per direct enige honderden miljarden op welke voorkomen uit de geldcreatie zelf plus groeicijfers welke de wereld verbaasd zullen doen staan, EU of niet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Als ze dat vandaag doen, verhuis ik morgen nog naar Griekenland!

   Delete
 6. De Grieken doen er goed aan direct uit de euro / Eu te stappen en hun eigen soevereine, niet op schuld gebaseerde munt in roulatie te brengen. Dit levert per direct enige honderden miljarden op welke voorkomen uit de geldcreatie zelf plus groeicijfers welke de wereld verbaasd zullen doen staan, EU of niet.

  ReplyDelete
 7. Eigenlijk waren de Grieken niet klaar voor de euro. Maar dankzij het toedoen van Goldman Sachs (zie onder andere http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html) kon Griekenland opeens wel aan de afspraken omtrent de Euro voldaan. Saillant detail is het feit dat de huidige directeur van de Europese Bank bij Goldman Sachs vandaan komt.

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 9. Facts & figures:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Tax_evasion_and_corruption_in_Greece
  Referenties bieden ook veel informatie.

  ReplyDelete
 10. Bedoel je niet dat Griekenland géén homogene entiteit is (of een hetereogene entiteit is, wat je wilt)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Goede dag Publiek,

   Ik ben Carolyn V. Metnick, uit Amsterdam Netherland, ik wil dit geweldig medium gebruiken om deze geldschieter Elvin Morrison, die is echt een God om mijn familie gestuurd aan te kondigen. Enkele maanden terug was ik op zoek naar een lening van het internet waar ik was opgelicht van $ 3250,00, ik had nooit gedacht dat ik ooit zal gelden voor een lening op het internet weer voordat ik ontmoette een post over dit geldschieter gemaakt door een Maury, die ook nog een lening van hen, dan nam ik een keer te proberen opnieuw, na de lening verwerking was ik vragen om mijn bankgegevens die ik deed en om mijn grootste verbazing was ik een lening van $ 45,000.00 toegekend eerst dacht ik dat het een grap was, totdat ik naar de bank om te bevestigen en het waar was, ik was overweldigd door vreugde. dus ik wil u allen die verlangen naar een lening en zijn in staat om te betalen het geld terug aan het tijdig contact op te nemen: elvinloancompany@yahoo.com of op onze website http://elvinloancompany.bravesites.com of bel ze op 1 (307) 213-2540 en wees een deelgenoot van mijn getuigenis ....

   Delete
 11. Via Blendle: in De Standaard een beetje dezelfde insteek met gelijk perspectief: https://blendle.com/i/de-standaard/ze-willen-niet-besparen--en-zeven--andere--mythes/bnl-destandaard-20150622-a97ecbfa_1849_11e5_a497_ccf16c1dde51

  ReplyDelete
 12. Wat is het belang van de pers om ons onjuist te informeren?

  ReplyDelete
  Replies
  1. je zou het ze zelf kunnen vragen, anders is het speculeren. Dat het meeste wat in de krant staat onzin is mag geen geheim meer zijn. Waarschijnlijk heeft het met verkoopcijfers te maken... of Illuminati idd

   Delete
  2. Wellicht omdat een groot deel van de pers in neo-kapitalistische handen is?

   Delete
 13. Goed stuk! Ik woon in Griekenland en zie dagelijks om me heen dat de (meeste) Grieken harde werkers zijn. Veel en hard werken voor weinig geld, dat is wat momenteel de boventoon voert in Griekenland. Voorbeeld: een vriendin van ons is lerares en haar salaris is in een paar jaar tijd gekort van 1200 naar rond de 700 euro. Ga het maar aanstaan als je een gezin hebt te onderhouden.
  Wat ik enorm bewonder in de Grieken is dat ze zich niet laten kisten, ondanks alle stront, kritiek en ellende wat ze over zich heen krijgen. Het blijven levensgenieters en dat vind ik heel knap.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wij wonen ook in Griekenland (mijn man is Griek) en ik ben het helemaal met je eens Hiervoor woonden we in Duitsland waar het helemaal niet fijn is om te wonen Beter in Griekenland met minder geld maar veel gelukkiger

   Delete
 14. Ik ben het niet eens met dat Neo Liberale argument. Dat lijkt erop alsof kapitalistische drijfveren dit hebben veroorzaakt terwijl dat niet zo is. De schuld ligt hierbij de overheid die aan de voeten ligt van de grote corporaties en toestaat dat die bankenschulden op de rug van de burger wordt gelegd. Was dit een kapitalistisch systeem geweest, hadden die banken pech en waren ze ten onder gegaan aan deze idiote leningenstructuur.

  ReplyDelete
  Replies
  1. DE grote corporaties hebben hun geld geleend bij de banken. Als die banken omvallen zijn de grote corporaties failliet. Ze werken allemaal samen dus uiteindelijk zijn het weldegelijk kapitalistische drijfveren...

   Delete
 15. Replies
  1. Het jy 'n dringende finacial hulp nodig? het jy 'n lening nodig het? E-pos ons via: landonjackloanlender@gmail.com. jy kan ook kontak ons via facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009514510075

   Delete
 16. Griekenland is niet het probleem, de eurozone is het probleem. Het enige doel van Brussel is de Verenigde Staten van Europa, hiervoor moet alles wijken. Het risico dat ze alles kapot maken nemen ze op de koop toe, sterker ze negeren de kans daarop. Het eigen gelijk is immers het enige dat telt. Lees B Connolly "the rotten heart of europe', deze man gaf in de jaren 90 al precies aan wat er zou gebeuren en hoe.

  ReplyDelete
 17. De economieen van de zuidelijke landen hadden voor de invoering vd euro gewoon een veel hogere inflatie. Na de invoering is bij het monetaire beleid meer de strategie van de pre-euro noordelijke economieen gevolgd. Hardstikke mooi voor de noordelijke landen maar desastreus voor de zuidelijke economieen. Dat dit mis zou gaan in de zuidelijke landen was al lang duidelijk. Wat de oplossing zou worden niet.

  ReplyDelete
 18. Ik ben het helemaal met je analyse eens Ewald. Ik erger me ook kapot over de beeldvorming over oa Griekenland. Ik vraag me vooral af wat voor dingen ik zelf kan doen die hier structureel iets aan zouden kunnen veranderen:
  -boze brief naar de NOS sturen
  -Partij voor de Dieren stemmen
  -burger initiatieven en petities steunen
  -met zoveel mogelijk mensen hierover praten
  -pro-Syriza demonstratie organiseren

  Allemaal in meerdere of minderdere mate zinvol of haalbaar. Ik ben erg benieuwd of jij hier concrete ideeen bij hebt.

  De keuze is aan u zeg je, maar welke keuze bedoel je? Bij de stembus? In de winkel waar je met je geld stemd op de producten die je koopt?

  Ik zou heel graag zien dat ik daadwerkelijk kon kiezen of zelfs invloed uitoefenen op hoe ik wil dat de wereld er uit ziet. Ik heb alleen geen idee hoe.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bij de stembus zowiezo. Maar dan in 's hemelsnaam niet op de Partij voor de Dieren -- sympathiek programma, maar invloed 0,0

   Delete
  2. Invloed is er wel, hoor. Ze hebben aardig wat op de agenda weten te krijgen. Maar helaas mag het allemaal wel wat meer (invloed).

   Delete
  3. Als niemand Partij voor de Dieren stemt, wordt het zeker niks met de invloed. Enige logische conclusie: juist wél PvdD stemmen (en niet alleen om bovengenoemde reden: privacy en burgerrechten staan ook hoog in het vaandel).

   Delete
 19. Heeft Griekenland economische toekomst? Is toerisme plus export van landbouw producten voldoende voor een redelijke levensstandaard van de hele bevolking?
  Hoe zit het met de inkomsten van de Griekse rederijen? Hoe hoog zijn ze en worden ze binnen Griekenland belast? Als de Griekse schulden nu kwijt gescholden worden kan Griekenland dan zijn eigen broek ophouden? Weet jij de antwoorden, Ewald?

  ReplyDelete
 20. Griekse rederijen zijn van oudsher vrijgesteld van belastingen, vandaar dat er zoveel zijn en ze ook zo enorm groot zijn....

  ReplyDelete
 21. De Grieken moeten lekker grexitten en zichzelf tot belastingparadijs uitroepen. Kom maar met uw (zwarte) vermogen. Doet de EU moeilijk, zou ik als Griekse MP dreigen de NAVO te verlaten wat echt niemand zich wil veroorloven.

  ReplyDelete
 22. https://nl.wikipedia.org/wiki/Verkiezingen_in_Nederland; Kies voor Duurzaamheid, Sociale Rechtvaardigheid, Basisinkomen, etc.. En nee, dat vind je echt niet bij de VVD.

  ReplyDelete
 23. Dat de banken na 2008 zo sterk investeerden in overheidspapier (en daarbij ook Grieks) is veroorzaakt door Europese regelgeving, die hen na de crisis quasi verbood om nog te investeren in iets anders dan overheidsschuld van landen uit de Eurozone. Dat mocht als enige type belegging in alle (wettelijk verplichte) risicorapporteringen immers beschouwd als 'risicovrij'. Door de banken op die manier te gijzelen konden Europese overheden goedkoop lenen. De banken verwijten dat ze te veel in overheidspapier investeerden is dan ook intellectueel oneerlijk.

  En de Trokja heeft het geld uiteraard WEL geleend aan de Grieken. Die hebben dat geld gebruikt om hun oudere leningen (aan banken, maar ook aan particulieren, pensioenfondsen, overheidsinstellingen, ...) terug te betalen. Maar als je bij een bank gaat lenen om een andere lening terug te betalen, dan leent die bank wel degelijk aan jou geld, dat ontkennen is juridische nonsens. Overigens: bij het terugbetalen van hun schulden aan de banken hebben de Grieken maar ongeveer 45% van hun schulden effectief terugbetaald, de rest is kwijtgescholden, en het verlies is geslikt door de banken. Indien Griekenland in 2010 failliet was gegaan, hadden de banken beslag kunnen laten leggen op alle Griekse bezittingen, met alle gevolgen vandien (zoals het geval was met Argentinië na hun default in 2002). De deal in 2010 was dus zeker niet zomaar een "cadeau" aan de banken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Was het nu wel of niet een cadeau. En zo ja voor rekening van wie ?

   Delete
  2. Inderdaad, voor rekening van wie?

   Geachte heer Engelen,

   U stelt als feit dat met het opkopen van Griekse staatsobligaties door de ECB "het eventuele faillissementsrisico in de schoot wordt geworpen van Europese belastingbetalers".

   Kunt u aan mij en de andere bezoekers precies uitleggen hoe dit faillissementsrisico overgedragen is op de Europese belastingbetaler? Ik (en wellicht meerdere bezoekers met mij) ben hier namelijk vooralsnog niet van overtuigd, maar ik verneem graag uw argumentatie.

   Delete
 24. Marius, je vraagt: "wat is het belang van de pers om ons onjuist te informeren?".

  Wellicht zou je je vraag anders moeten formuleren: "Hoe werkt het systeem van de pers opdat wij onjuist worden geïnformeerd?"

  Het werkt zo:

  Zowel de kranten als de NOS en RTL7 nemen in eerste instantie berichten over van het ANP.

  Als je de geldstromen volgt, kom je er achter dat het ANP eigendom is van onder andere Fentener van Vlissingen, Nederlands meest vermogende miljardair. Een heerschap dat tot de 0,1% rijksten van de aarde behoort.

  Wij burgers krijgen dus vooral te horen en te weten wat de elite ons wil laten horen en weten.

  Waarom zouden de media dit dan zo braaf doen?", zou de volgende vraag kunnen zijn?

  Ik vermoed dat onze media net als in de VS ook in handen zijn van de rijkeren, maar weet dat niet zeker.

  Feit is dat de media inderdaad heel vaak als papegaaien stukken van het ANP overnemen. Je zou het ANP een puur propagandamedium kunnen noemen, wellicht ben je dat met mij eens.

  Ik en bekenden van mij zijn er bovendien van overtuigd dat er ook daadwerkelijk aan censuur wordt gedaan. In het verleden hebben wij regelmatig op krantenartikelen willen reageren (de reacties onder een artikel zoals in de Telegraaf of het NRC) en onze serieuze (geenszins beledigende) reacties worden stelselmatig geweerd.

  Bewijs: probeer maar eens in de krant te reageren op een artikel over Griekenland en verwijs dan naar dit artikel van Ewald. Een zeer goede kans dat dat je reactie niet geplaatst wordt.

  Zeer verontrustend dat we de media niet kunnen vertrouwen, want dit hoort thuis in een dictatuur en niet in een democratie!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hou nou op met dit soort samenzweringstheorieën. Wat dit betreft slaat Klaver (GroenLinks) in NRC (kritiek op het economisme in de Nederlandse politiek) van vandaag de spijker een stuk raker op de kop.

   Delete
  2. Ik heb het over feiten, jij hebt het over samenzweringstheorieën.

   Overigens heb ik het stuk van Klaver gelezen. Economisme, de juiste vragen stellen... Goed stuk. Het doet me ook denken aan de Tsjechische econoom Tomáš Sedláček, die heeft het over cijferfetisjisme.

   Wat betreft het stellen van de juiste vragen, moet ik nog zien of Groen Links ook het politieke Europroject aan de kaak wilt stellen. De Euro is een van de grootste problemen van Europa geworden. Een munt die de EU in twee kampen heeft verdeeld; probleemlanden en betalende landen. De EU is een transferunie geworden.

   Zonder de Euro had het Griekenland debakel nooit ontstaan.

   Ten eerste zouden de Grieken er weinig aan gehad hebben samen met Goldmann Sachs de boekhouding te vervalsen.

   En op het moment dat ze toch te grote schulden hadden gekregen, hadden ze middels devaluatie de problemen op kunnen losssen, zoals dat altijd (voor de invoering van de euro) gebeurt is.

   De Euro is een splijtzwam geworden voor Europa.

   Overigens is Griekenland hot in het nieuws, maar valt het je op dat geen krant het heeft over de Italiaanse schuldenlasten van meer dan 130% van het BNP? Dat is toch bijna wat Griekenland 5 jaar geleden had (140%), maar het is muisstil wat betreft Italië.

   Laten we het niet over samenzweringstheorieën hebben, laten we het over feiten hebben! En de juiste vragen stellen, ook over Europa!

   Delete
 25. we need some executions and a revolution

  ReplyDelete
 26. "Don't shoot the messenger" (William Shakespeare 1598)
  De ZDF heeft op 9 mei 2012 een uitstekende, objectieve documentaire gemaakt hoe de Griekse regering er een puinhoop van heeft gemaakt.
  https://www.youtube.com/watch?v=QIlqJbLdB78&t=5m23s

  ReplyDelete
 27. Dankjewel Ewald, eindelijk een juiste samenvatting van de werkelijkheid!

  ReplyDelete
 28. Jongens, Griekenland was al heeeel lang een puinhoop. Belastingmoraal? Wa's datos? En Corruptieos was de doorsnee Griekse achternaam. Maar op een lelijke dag in 1974 verliet Griekenland boos de NAVO. Iets met de Turkse bezetting van Cyprus enzo. En niet te vergeten de etnische zuivering van wat ineens Turks Cyprus bleek. En dat, terwijl Griekenland al sinds 1952 lid vd NAVO was die de Turken gewoon hun gang liet gaan. Hoezo ‘een aanval tegen 1 van ons is een aanval tegen allen’?

  Enfin, het vertrek van Griekenland was niet zo fijn gezien de eeuwenlange gespannen geopolitieke ontwikkelingen daar. Waarop de toenmalige premier Papalamepiemelos meerdere keren dringend if not angstig werd gevraagd: 'kom nou terug, we hebben je nodig'. Waarna de kansen ruikende Papalamepiemelos uiteindelijk ergens in 1980 zei: 'alleen als ik lid van de EU mag worden. Gratis geld enzo'. Waarop de EU zei: 'okay, deal!'. En aldus geschiedde. Om dan nu pas te gaan klagen over wat daar allemaal gebeurt, zonder oog te hebben voor wat zich daar heeft afgespeeld, dat is best een beetje zielig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vooral dat "ergens in 1980" maakt uw fantasieën uitermate sterk !

   Delete
 29. Bedankt Ewald dat eindelijk de waarheid wordt verteld.De Grieken verdienen echt
  beter. Jammer dat er altijd zo slecht over ze wordt gesproken.

  ReplyDelete
 30. Griekenland mocht van de Britten die het land uit de klauwen van Stalin hadden bevrijd al zijn grondstoffen niet exploiteren. Soros heeft nu al de goudmijnen in handen (zelfs met parlementaire toestemming van de Gouden Dageraad!) De havens mogen van de bankwereld niet worden verkocht aan China of Russen, want nodig voor exploitatie van Griekse olievelden en als militaire steunpunten van de NAVO. Maar Griekenland heeft al een $ 2 miljard overenkomst met Rusland gesloten voor de hernieuwde NABUCO pijp via Turkije, zelfs Oosterrijk doet mee. Deze linkse regering wordt ook gepamperd omdat het de gewilde immigratiepolitiek volgt: Europa heeft al zijn industrie in Azie gezet, voert al de oorlogen voor de USA uit, dat ons continent al weer in tweeen heeft gehakt en Rusland heeft geamputeerd, maar als dan ook nog eens de Europese volken verdwijnen is het met Europa gedaan (dat noemt Engelen 'kleine zaken'(De Schaduwelite blz109), eindelijk verworden tot een tam wingewest en natuurlijk met een euro zwakker dan de dollar. www.alfredvierling.com

  ReplyDelete
 31. De keuze is aan mij, dat begrijp ik. Ik weet alleen niet hoe ik deze keuze tot uitdrukking kan brengen. In mijn stemgedrag, in deze reactie op je blog? Op welke manier kan ik mijn keuze effectueren en verbinding zoeken met anderen die deze keuze maken?

  ReplyDelete
 32. Zullen we om te beginnen Grexit vervangen door Graud? Vertaling van fraude, zwendel, bedrog, oplichterij = fraud.

  ReplyDelete
 33. Mischien hebben de linksen helemaal gelijk, als we de miljoenen doden onder Stalin en Mao even over het hoofd zien voor het gemak. Maar er is niets erger dan iemand die gelijk heeft en daar onophoudelijk over zeurt. Kunnen we ASJEBLIEFT (en ik smeek het) het woord 'neoliberaal' niet meer gebruiken? Weliswaar is het taalkundig interessant om het begrip 'dooddoenerig cliche' uit te zien groeien tot een instrument van linkse hersenspoeling. Maar ik word er draaierig van. Kunnen de gebruikers van deze term svp. terugkeren naar 'klassenstrijd', 'het grootkapitaal' 'collectivisering van de landbouw' 'de dictatuur van het proletariaat' enz.? Dan weten we tenminste weer wat we aan mekaar hebben. De eerste stap naar Utopia is strijden met open vizier.

  ReplyDelete
 34. Met dank aan het artikel.

  Krachtenbundeling is dringend noodzakelijk en wel zo spoedig mogelijk.
  www.eennieuwewereld.eu biedt een platform om je stem te laten horen.

  Als het op deze manier door gaat, dan bestaat het woord democratie alleen nog in het woordenboek en kunnen wij over 10 a 15 jaar dit soort artikelen mogelijk niet eens meer publiceren. Deze zouden kunnen worden aangeduid als " staatsgevaarlijk".

  ReplyDelete
 35. In het algemeen is het verfrissend dat een andere kijk op een issue wordt geworpen, echter het is dan wel van belang dat feiten zo volledig mogelijk worden weergegeven. Anders wordt het een eenzijdig verhaal en dreigt het artikel te vervallen tot het zelfde niveau als de algemeenheden die de auteur probeert aan te vallen.

  Helaas zijn de door de auteur aangedragen feiten op zijn minst niet volledig en in veel gevallen misleidend.
  1. Dat 90 % van de 240 miljard is besteed aan overnemen van schulden van private partijen (banken, pensioenfondsen etc) betekent dat 10%, en dus 24 miljard, wel degelijk is geinjecteerd in de Griekse economie in de afgelopen 5 jaren. Om dit in perspectief te plaatsen, dat zou equivalent zijn aan een injectering van 75 miljard in de Nederlandse economie. Dat zou ruim 4400 per persoon zijn of voor een gemiddelde Nederlands gezin van 4 personen ruim 17500. Overigens is bij de overname van de private schulden ongeveer 50% afgestempeld en dit betrof voor de goede orde ook geld dat in de Griekse economie in een eerdere fase is geinjecteerd.
  2. Om het 'lui zijn' argument aan te vechten gebruikt de auteur de lengte van de werkweek en de pensioenleeftijd. De lengte van de werkweek zegt niets over de productiviteit. Lang achter een bureau zitten betekent niet dat iemand veel toegevoegde waarde levert. Belangrijker in dit opzicht is het competitief vermogen van de bedrijven om producten op de eigen markt af te zetten en te exporteren. Gezien het feit dat zeer veel wordt geimporteerd blijkt deze te beperkt te zijn.
  Aanvullend is de lengte van de werkweek ook niet relevant omdat dit niets zegt over de arbeidsparticipatie. Welk percentage van de beroepsbevolking is werkzaam? Als 3 van de 10 personen 80 uur werken en de rest niet, dan is de gemiddelde lengte van de werkweek 80 uur, maar dus wel erg vertekend.
  Ten slotte gebruikt de auteur hier het pensioen argument. Op papier is de pensioenleeftijd inderdaad naar 67 jaar gegaan. Echter er blijken veel beroepen te zijn die hierop een uitzondering vormen. In de praktijk kunnen nog steeds veel mensen met vroegpensioen.
  3. Het is waar dat veel is bezuinigd en hervormd in de afgelopen 5 jaar, alhoewel minder slagvaardig dan wellicht wenselijk was geweest. Het resultaat was een grote krimp. Deze bezuinigingen en hervormingen konden niet anders omdat de Griekse overheid een niet houdbaar begrotingstekort had. De nadruk lag echter meer op lastenverzwaringen en bezuinigingen, dan de liever gewenste hervormingen. De hervormingen zijn moeilijker te verkopen aan het volk. Feit is echter ook dat de Griekse economie in 2014 weer begon te groeien.
  En nog steeds leveren de pensioenlasten (16% BBP, maar een significant groter onderdeel van Griekse overheidsuitgaven) een te grote druk op de Griekse begroting op.

  Vanwege de beperkte ruimte voor een reactie zal ik niet verder ingaan op de resterende punten. De door de auteur aangedragen feiten zijn boterzacht. Feit is dat de economische groei van 2014 weer is omgeslagen in een economische krimp in Griekenland. De werkloosheid is verder gegroeid en de financiele markt is sterk verstoord. Syriza heeft de Griekse bevolking iets voor ogen gehouden wat de bevolking graag wilde horen, en waarvan het de vraag is of Syriza dit waar kan maken. Behalve het terugbrengen van het schuldenniveau heb ik Syriza nog niet kunnen betrappen op een integrale visie voor de toekomst. Met een mooie term noemen we dat populisme. Dit is bijzonder vervelend voor de 65% (en dus de meerderheid) van de Grieken die niet op Syriza hebben gestemd, zij zullen lijden onder de keuzes van Syriza. Hoezo democratisch?

  Hoe sympathiek het idee van de auteur ook mag zijn om de neoliberale en kaptalistisch ontwikkelingen binnen Europa aan te vallen, de misbruik van de Griekse situatie is hierbij niet op zijn plaats. Het ontkracht mijns inziens volledig het statement wat de auteur wil maken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. In het algemeen is het minder verfrissend om te herkauwen wat tot in het oneindige als een valse voorstelling van zaken reeds wordt voorgeschoteld.

   Bottom line: het Griekse debacle komt op de hieronder uitgezette wijze voor rekening van de Griekse bevolking, terwijl nergens wordt gesproken over de roekeloosheid (en de daarmee samenhangende mede-aansprakelijkheid voor de onderhavige situatie) van de (voormalige) schuldeisers die daarmee volledig buiten schot blijven.

   Ik zou dan ook willen pleiten voor het (moreel) aansprakelijk stellen van banken die hun zorgplicht hebben verzaakt. Bovendien dienen ook de Noord-Europese overheden hun deel van de rekening op zich te nemen, gelet op hun eigen keuze om destijds Griekenland te 'redden' maar eigenlijk en bovenal de Noord-Europese banken te behoeden voor faillissement. De schuldvraag wordt niet (goed) gesteld, en mocht dat sporadisch wel gebeuren dan worden daar zeker niet de voornoemde rechtvaardige consequenties aan verbonden. Het is derhalve onrecht al wat geschiedt.

   Het grenst, dunkt me, aan het criminele om een hele bevolking de absurde eisen op te leggen die door de zogeheten Trojka bij wege van ultimatum worden voorgesteld. Zoals door auteur gesteld is er al onnoemelijk veel gebeurd door Griekenland. De Grieken zijn conform de cijfers, met de langste werkweek van Europa, zeker niet lui te noemen. Dat daarmee niets is gezegd over de productiviteit doet daaraan niets af. De voorstelling dat Grieken lui zijn is denigrerend en onbeschoft. Het tekent de valse beeldvorming en de manier waarop de Grieken door het slijk worden gehaald.

   Het heeft daarenboven niets van doen met de idee van democratie om een soeverein land op voornoemde wijze onder curatele te plaatsen. De onderhandelingen zijn een farce. Graag citeer ik onze technocratische niet-gekozen voorzitter van de Eurogroep Dijsselbloem:

   ‘De bottom-line is dat we elkaar niet halverwege tegenkomen,’ zei hij in een interview met RTL Z. ‘Het pakket dat we met deze regering afsluiten, moet even stevig zijn als het pakket dat we met de vorige regering afsloten.'

   Oftewel, welke keuze het soevereine Griekse volk ook maakt, zij heeft niets in de melk te brokkelen want het is uiteindelijk de Trojka die beslist. Dit is niets anders dan het overnemen van het overheidsbeleid.

   Dat Syriza geen meerderheid heeft doet niets af aan het feit dat zij (mede) de regering vormt (zo werkt democratie toch?). De Grieken lijden omdat er totaal geen uitzicht op herstel wordt geboden, niet door de keuzes die de huidige regering heeft gemaakt. Als het aan de Trojka ligt gaat de regering akkoord met rampzalige bezuinigingspolitiek die de Griekse bevolking voorgoed de afgrond in duwt.

   Door de Griekse regering moet worden gekozen tussen twee kwaden: enerzijds akkoord gaan met de afschuwelijke voorstellen die de Trojka Griekenland in de maag splitst of anderzijds een faillissement met alle gevolgen van dien. In het licht van dit dilemma kan het handelen van de Trojka, zoals treffend verwoord door Dijsselbloem, niet anders gekenschetst worden als pure chantage.

   Het is dan ook meer dan prijzenswaardig, moedig en onbevreesd dat de regering-Tsipras een terecht referendum uitschrijft. Een referendum is de ultieme volksraadpleging om de macht weer bij het volk, waar het thuis hoort, terug te brengen (hoezo niet democratisch?). Het is bovendien de enige taal die de Trojka wellicht verstaat.

   Delete
 36. Punt vier van de "feiten" lijkt merkwaardig genoeg te veronderstellen dat het wel okay is om de overige inwoners van de euro-zone voor de Griekse problemen te laten betalen. Als er iemand iets aan het bestuur van Griekenland had kunnen doen (hoe lastig dat voor de inwoners ook is) dan waren dat de Grieken en niet de Nederlanders, Spanjaarden, Fransen, Duitsers etc. Wij laten de rest van de euro-zone toch ook niet meebetalen aan de rampenprojecten van onze politieke elite? Natuurlijk moeten de Grieken worden geholpen en ook financieel. Maar de Griekse regering helpt niet met hun eenzijdige en schreeuwerige opstelling. Volgens Tsipras is het blijkbaar wel democratisch dat de Grieken eenzijdig beslissen om een deel van hun schuld (dus belastingen) te verschuiven naar de inwoners van de rest van de euro-zone. Iedereen die het met Tsipras eens is moet wellicht zelf maar alvast geld overboeken naar de Griekse staat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het is ongelofelijk hoe kortzichtig de argumentatie is die zijn ingang heeft gevonden (of er altijd al is geweest) in het publieke debat.

   Het probleem ligt niet bij de Grieken, althans dat is van marginaal belang en daar wordt in Griekenland hard aangewerkt. Het probleem is dat wij, als belastingbetaler van de euro-zone, onze eigen banken uit de wind hebben gehouden (waar 90% van de initiële steun uiteindelijk terecht kwam), maar de rekening daarvoor grotendeels bij de Grieken leggen. Wij hebben onze eigen banken voor een tweede keer gered! Daar hebben wij met z'n allen klaarblijkelijk meer dan voldoende voor over.

   Het echte probleem is het defecte financiële en monetaire systeem in combinatie met een gebrek aan democratische legitimatie. Het heeft er onder andere toe kunnen leiden dat immense bedragen konden worden geleend aan een reeds failliet land. Niet alleen de debiteur, maar meer nog, dunkt me, de roekeloze crediteur is verantwoordelijk voor deze puinhoop.

   Het is dan ook een simplistische voorstelling van zaken de vraag te stellen of wij geld naar de Grieken willen overboeken. Het hele systeem deugt niet en wij hebben niet het recht om de Grieken daarvoor op een dergelijk schaamteloze manier te laten boeten, daarbij de verantwoordelijkheid van de Grieken zelf in ogenschouw nemende.

   De Grieken worden inmiddels reeds 5 jaar kapot bezuinigd (25% leeft onder de armoedegrens, kindersterfte is dramatisch gestegen). Er is totaal geen uitzicht op verbeteringen. De enige uitweg is economische groei. Laat de economie nou net datgene zijn dat dankzij de inspanningen van de Trojka met 25% is gekrompen. Bovendien is de staatsschuld van 120% naar 170% gestegen. Wilt de euro-zone werkelijk dat Griekenland uit de recessie komt, dan is het toch absurd dat er dergelijke bezuinigingen worden geëist?

   Tsipras staat niet alleen in zijn recht, het is wellicht de enige mogelijkheid om de kortzichtige euro-groep te laten inzien dat de ingeslagen weg een doodlopende is. Het is een politieke kwestie waar de technocraten geen kaas van gegeten hebben. Dit laat overigens onverlet dat ook de politieke leiders niet op enige visie betrapt kunnen worden.

   Meer nog dan een Grieks probleem is het een probleem dat raakt aan de grondvesten van het Europese systeem. Een Grexit zal de bijl aan de wortel van de EU leggen. De kortzichtigheid die hieromtrent tentoon wordt gespreid is werkelijk waar ongekend.

   Delete
  2. Uiteraard kan het systeem beter. Dat het hele systeem niet deugt gaat wel weer een beetje te ver. Verder blijft het een inconsequente redenering dat “zij” de gewone Grieken er niets aan kunnen doen dat ze problemen hebben, maar “wij” de gewone rest er wel voor gezorgd hebben dat onze banken zijn gered ("wij" hebben dat zelfs twee keer gedaan). Evenals de retoriek van Tsipras helpt dit "zij" en "wij" niet echt. Los van wie het nu eigenlijk gedaan heeft, bestaat er een probleem dat opgelost moet worden. De opmerking van Bruno helemaal bovenaan klinkt dan nog het meest zinnig: een openlijke schuldensanering waarbij de Europese belastingbetalers de rekening betalen. Verder gewoon weer proberen te genieten van een - over het algemeen - hele fijn EU en ondertussen proberen het bestuur ervan verbeterd te krijgen.

   Delete
  3. Dat de Grieken er niets aan kunnen doen is niet gezegd. Dat zij hun deel moeten dragen wordt (ook in Griekenland) mijns inziens niet betwist. Zij nemen dat deel al 5 jaar lang voor hun rekening en zullen dat ook blijven doen. Nergens in Europa wordt meer pijn geleden dan in Griekenland.

   Echter, de schuldvraag is hiermee slechts ten dele opgelost. Het is namelijk van belang vast te stellen dat (i) dankzij de invoering van de euro genoemde banken Griekenland immense hoeveelheden geld konden lenen en (ii) de redding van Griekenland grotendeels (90%!!!!) de redding van banken is geweest.

   In het licht van deze constateringen kan niet anders geconcludeerd worden dan dat de schuldvraag substantieel anders moet komen te liggen. Elke roekeloze debiteur kan niet zonder een roekeloze crediteur. De crediteur blijft in dezen volledig buiten schot. Dat is wat niet deugt.

   Bovendien is het een understatement te noemen dat er een discrepantie zit tussen de verontwaardiging die heerst ten aanzien van Griekenland en (het gebrek daaraan) ten aanzien van de verkapte redding van de banken. Het is werkelijk stuitend wat er al niet wordt uitgekraamd.

   Met de aangedragen oplossing ben ik het eens. Dat is ook mijn betoog. Openlijke schuldsanering en een eerlijk transparant onderhandelingsproces op hoofdlijnen gevoerd door politici en niet door apolitieke veredelde boekhouders. Die kunnen na een akkoord op hoofdlijnen prima de details uitvogelen. Dat is evenwel niet wat er nu gebeurt en daarom lopen de gemoederen terecht hoog op.

   Op dit moment is van schuldsanering geen sprake maar worden alleen botte bezuinigingen geëist, zoals een BTW-verhoging en het snijden in de reeds gekorte pensioenen. De pensioenen zijn overigens, niet alleen voor de ouderen maar gezien de hoge werkloosheid ook voor de jongeren, vaak de enige inkomstenbron. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de pensioenen een groot deel blijven uitmaken van het BBP: ingeval daarin wordt gesneden daalt de vraag en krimpt het BBP. Alle modellen van de eurogroep die anderszins voorspelden bleken keer op keer niet te kloppen.

   Administratieve hervormingen en maatregelen ter bestrijding van corruptie etc. moeten worden getroffen, maar dat gebeurt al en dat zijn niet de breekpunten. Juist Syriza wil breken met het cliëntelisme en de status quo.

   Schuldsanering is onbespreekbaar, terwijl dat de enige duurzame oplossing voor economisch herstel en het herstel van het broodnodig vertrouwen in Europa. Op het moment dat solidariteit wegvalt kan het snel gaan. Daar wordt te lichtvaardig over nagedacht.

   Betreffende het Europees bestuur is de Griekse crisis een symptoom van een systeemdefect daarvan. Dat kan enigszins gechargeerd weergegeven worden als 'het deugt niet'. Het kan nog wel even zo doorgaan, maar op termijn moet toch een duurzame oplossing worden gevonden. Daarbij zijn grofweg twee mogelijkheden te onderscheiden: enerzijds (i) gaan we naar een federaal model met een sterk Europees parlement zodat democratische legitimatie/controle weer wordt hersteld of anderzijds (ii) desintegratie en het uiteenvallen van Europa met alle gevolgen van dien. Alleen dan is democratie gewaarborgd. Op dit moment hebben wij geen inspraak in Europees beleid, terwijl het nationale parlement aan handen en voeten gebonden is.

   Delete
 37. Sinds wanneer wordt een organisatie geleid door de financiële directie? De EU is een politiek project met een missie, visie en waarden - en die behoren vooralsnog niet tot het takenpakket van veredelde boekhouders. Onbegrijpelijk en eigenlijk onvergeeflijk dat men deze humanitaire crisis herleidt tot een centenkwestie.

  ReplyDelete
 38. Kortom: https://twitter.com/1nsula/status/614371573529767936

  ReplyDelete
 39. Er is wel een structureel probleem voor de Grieken en niet zo makkelijk te tackelen, lijkt me, zeker als men niets aan het pensioenstelsel wil veranderen. Ik citeer: "In Griekenland begon de crisis in 1981. In dat jaar kelderde het geboortecijfer met een enorme snelheid, naar rond de 1,35 kind per vrouw. Sinds die tijd is het op dat niveau blijven steken. Ter vergelijking: in Nederland ligt het geboortecijfer rond de 1,7. Om een bevolking op peil te houden is 2,1 nodig. Het gevolg is een massale, supersnelle vergrijzing. De jongetjes en meisjes die in 1981 besloten om geen of weinig kinderen te nemen, gaan nu, 35 jaar later, met z’n allen met pensioen. Er zijn inmiddels 2,6 miljoen gepensioneerden in Griekenland. Dat is dertig procent van de beroepsbevolking. Elk jaar komen er honderdduizend gepensioneerden bij. Opnieuw ter vergelijking: Nederland heeft nu 3,3 miljoen gepensioneerden, oftewel 23 procent van de beroepsbevolking............ Verwacht wordt dat de bevolking daalt van elf miljoen naar ruim zeven miljoen in 2050." https://www.groene.nl/artikel/links-is-gek-geworden

  ReplyDelete
 40. Er zijn zoveel rijke Grieken in de bankwereld. Met macht. En er is zoveel geld verdwenen. Waar naar toe? Wat wel zorgzaam is dat de Grieken eigenlijk alleen olijfolie als export product hebben en dit ook nog importeren Het land heeft eigenlijk geen economische basis om de bestaan. Het is altijd een tweede wereld land geweest. En kan alleen leven aan een infuus als het de westerse levensstandaard wil houden.

  ReplyDelete
 41. De Drachme is de ijsberg die de banken zal doen zinken en de elite zal doen verdrinken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het jy 'n dringende finacial hulp nodig? het jy 'n lening nodig het? E-pos ons via: landonjackloanlender@gmail.com. jy kan ook kontak ons via facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009514510075

   Delete
 42. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 43. Naast de corruptie in de financiële markten is er één heel belangrijk issue waar geen aandacht aan wordt besteed in de media. Al brengt de theatergroep "De Verleiders" daar wat verandering in. Waar men het niet over heeft is de systeemfout in ons monetaire systeem, die bewust daar geplaatst is door bankiers en waar verschillende Amerikaanse presidenten zich met hand en tand tegen hebben verzet, zoals Andrew Jackson.

  Geen enkele journalist vraagt zich af waar de miljarden allemaal zijn gebleven. Als je geld creëert uit het niets, zoals ook min of meer wordt beschreven in het rapport "Money creation in the modern economy" van de Bank of England, en vervolgens daar rente over vraagt dan wordt er bij elke lening die wordt aangegaan meer schuld in het systeem gebracht dan geld. Het geld voor het aflossen van de rente bestaat feitelijk niet. Omdat dit geld niet is gecreëerd. Alleen het geld voor de hoofdsom van de lening is door wat tikken in de computer in onze economie gebracht. Gevolg is dat iedereen geld najaagt dat niet bestaat. Er moeten daardoor steeds meer schulden worden aangegaan om de oude schulden te kunnen aflossen. Echter bestaat er ook zoiets als wat we een schuldenplafond kunnen noemen. Dat is wanneer met het inkomen zelfs de rente op een lening kan worden afgelost. We staan daarom aan de vooravond van een implosie van het huidige financiële/economische/monetaire systeem, want er bestaat ook nog zoiets als de "exponentiële functie". En zoals Professor Albert Allen Bartlett al zei: "De grootste tekortkoming van het menselijk ras is ons onvermogen om de exponentiële functie te begrijpen". Hij legt dat helder uit in een saaie, maar desalniettemin zeer informatieve lezing, die op Youtube is te bekijken.

  Google voor de aardigheid maar eens "St. Louis Adjusted Monetary Base" en bekijk de grafiek. Die van de ECB ziet er niet heel anders uit. Een beetje geschiedenis leert ons dat we het zelfde monetaire lot staat te wachten als Duitsland in de jaren twintig van de vorige eeuw of een meer recenter voorbeeld de Zimbabwe Dollar in 2008.

  ReplyDelete
 44. Laten we om te beginnen eerst eens het kapitalisme in Nederland proberen te temmen. Wat dacht je van een vermogensgroeibelasting? Het kabinet wil de vermogenrendementsheffing gaan differentieren naar vermogensbestanddelen. Een slecht idee. Geen vereenvoudiging van het stelsel, extra bureaucratie, moeilijk uitvoerbaar, uitnodigend voor nieuwe fiscale ontwijkingsconstructies, geen ‘strekste schouders dragen de sterkste lasten’ en doet niets aan nivellering van de vermogensverschillen (Piketty). Een voorstel dat wél aan deze criteria voldoet is een vermogensgroei- of vermogensaanwasbelasting (Bas Jacobs). Stel het prive-vermogen vast op 31 december en 1 januari van kalenderjaar en trek ze van elkaar af. Is het verschil negatief betaal je geen belasting. Is het verschil positief dan betaal je een percentage over de het verschil, de groei van het vermogen. Het kapitalisme temmen we door een progressief percentage verbonden met een aantal vermogensschijven te hanteren. Simpel gezegd, naarmate je meer geld hebt wordt het steeds moeilijker geld met geld te maken. (zie ook www.ppeu.nl).

  ReplyDelete
 45. Eeeh, de griekse bevolking bestaat uit slechts 10 miljoen inwoners. Inclusief minderjarigen. Dat lees ik dus nooit in de Media. Als die 240 miljard bij de griekse bevolking terecht zou zijn gekomen zou iedere griek 24.000 euro rijker zijn geweest. Goed voor de economie toch?

  ReplyDelete
 46. Het grootkapitaal dient slecht het één belang, het eigen. Wat uiteindelijk de effecten zijn voor de mensen veroorzaakt door dit perverse winstbejag, wie de rekening uiteindelijk betaald (J met de Pet), daar heeft men geen boodschap aan. Hooguit worden de wenkbrauwen gefronst en gaat men over tot de orde van de dag, nog méér winst maken. Het is tijd dat alle burgers (van Nederland, Europa en daarbuiten) eens krachtig de boodschap gaan overbrengen aan onze 'gekozen' leiders. Roep pensioenverzekeraars ter verantwoording en kies een bank die wel verantwoord kan omgaan met mensen en vermogen.!

  ReplyDelete
 47. Beste Ewald,
  Om terug te komen op de "zogenaamde" grieken,zou dus de stelling zijn dat de hard werkende Ieren dus boven jan zouden moeten zijn,kortom kortzichtigheid van de gemiddelde Nederlander is hier van pas.
  overigens wil ik mededelen dat ik Ewald beschouw,als een van de slimste die ik heb gezien in Nederland,en je spijt tot de genoemde lijst in de schaduw elite,die moest eigenlijk onderdeel zijn van het geheel.
  Over het algemeen genomen moeten de mensen voortaan eerst beter na gaan denken,voordat ze iets doen........en ik doel nu op ieder gebied!!!
  Wat jammer is,en sluit me compleet aan bij het betoog van Ewald,is dat de verdeling compleet uit het verband is,en dit dreigt groter en groter te worden!!
  Ik kan nog eindeloos doorgaan,maar wilde het voor nu er bij laten.
  Patrick van vliet

  ReplyDelete
 48. Een eventueele oplossing in het bankwezen??
  Dit is misschien het grote vraagstuk van de eeuw,die overigens nog jong is.
  Kan het niet zo zijn dat we alle banken in Nederland opdoeken ,dit vervangen door een staatsbank ,met een rente percentage van de kosten van de bank,die misschien al dekkend is binnen 3%,....en ik doe nu maar een gok
  een buffer is dan misschien niet eens meer nodig,omdat dit bankwezen staatsgebonden is,en dus niet uit is op grote winsten,maar in dienst is in het groter goed(Nederland)ook suggereer ik hiermee dat we los zijn van de centrale bank van Duitsland,en zo zelf een nieuw fundament leggen.
  Nu ben ik echt geen econoom ,maar zie hier echt toekomst in,nu nog iemand die gewicht heeft om dit over te dragen naar de politiek!!!
  En iemand met een goed stel hersens kan dit denk ik overbrengen in het groot.
  Helaas kan ik dit niet doen(was dat maar waar)retorisch kom ik te kort om dit te brengen,maar kan me een scenario bedenken dat er iemand op staat die een nieuwe manier bedenkt,om dit te presenteren,Ewald zou volgens mij de aangewezen persoon zijn,het probleem daarentegen is dat niet iedereen hem kent.
  Tot slot voor de echte luisteraar,sorry dat ik afwijk over het thema Griekenland,want dit is eigenlijk niet echt een groot issue,maar onderdeel van.
  En moeten we echt gaan kijken naar de basis,en die ligt echt in het bankwezen.

  Patrick van vliet

  ReplyDelete
 49. Hallo an Ihre Aufmerksamkeit,

  Zeugnis von Darlehen zwischen einzelnen Angebot

  Ich habe mir für Kredit für 5 Jahre, traf ich oft mit der Art der Menschen, die armen Leute wie uns nutzen. Nach meinen Recherchen sprach ich mit einem Nachbarn von mir, die haben mir eine Dame reden, das Darlehen für jeden ernsthaften gewährt. Was ich ohne Ihre Meinung dazu habe ich ein Darlehen in Höhe von €50.000. und ich habe einige Kollegen, die auch die Darlehen ihrer Ebene problemlos empfangen. Ich hatte keine Kredit-Anwendungsprotokoll und rechts dienen. Sie, die in Not sind wie ich, können Sie ihm schreiben und Ihre Situation zu erklären, es könnte Ihnen helfen.
  Hier ist seine e-Mail-Adresse: sophia.elviress@gmail.com

  ReplyDelete
 50. lening bieden tussen bepaalde
  Ik heb de beschikking over een lening van € 2.000 tot 25.000. € 000 in omstandigheden zeer eenvoudig. Ik maak ook investeringen en leningen tussen individuen van alle soorten. Ik bied credits samenwerking op korte, middellange en lange termijn met mijn advocaat. en onze transfers worden geleverd door een bank voor de beveiliging van de transactie. Voor al uw vragen voorstellen van de frequentie en het bedrag van de betalingen en zal ik je helpen. Tot slot, kunt u contact met mij op via mail: jordiklaussverna@gmail.com

  ReplyDelete
 51. Goede dag,
  Heeft u een lening tussen individuen moeten gaan met financiële problemen en uiteindelijk uit de impasse veroorzaakt door banken voor de afwijzing van hun vraag naar krediet verslagen? Wij bieden echte lening variërend van 1000-100000000, geen bankgarantie en tegen een betaalbare rente van 2%. Ik kan helpen bij het maken van een bepaald bedrag van de lening die u wilt. Contact met me als je geïnteresseerd bent.

  E-mail: mauricefinance@hotmail.com
  groeten
  maurice Finance

  ReplyDelete
 52. Hallo mijn medebroeders en -zusters

  Ik ben Beijin Van Der Louis, ik kom uit München, ik niet normaal doen dit keer, maar ik wil gewoon dat je alles te weten vandaag dat uit al deze nep kredietverstrekkers op internet, is er slechts een kredietverstrekker waarin ik geloof de beste te zijn, want hij hielp me met mijn lening van € 25.000 voor mij om mijn bedrijf te starten zonder voldoende stress.

  Als je verstandig genoeg zijn, zal ik graag willen dat u contact met hem uit en ontvang uw lening zonder veel vertraging, en hij is ook 100% verzekerd.

  Contac hem vandaag op philloanfirm2@yahoo.com of philloanfirm2@hotmail.com

  Ik blijf je broer.
  Beijin Van Der Louis

  ReplyDelete
 53. lening bieden tussen bepaalde
  Ik heb de beschikking over een lening van € 2.000 tot 25.000.000€ in omstandigheden zeer eenvoudig. Ik maak ook investeringen en leningen tussen individuen van alle soorten. Ik bied credits samenwerking op korte, middellange en lange termijn met mijn advocaat. en onze transfers worden geleverd door een bank voor de beveiliging van de transactie.
  mail: jordiklaussverna@gmail.com

  ReplyDelete
 54. Hallo iedereen,

  Ik ben een particuliere geldschieter, bied ik lening tegen 2% is dit een legitiem bedrijf met eer en verschil we zijn klaar om u te helpen in een financieel probleem dat jullie wij bieden alle soorten van de lening, dus als je geïnteresseerd bent in deze lening aanbieding zijn vriendelijk contact met ons op onze e-mail: rllender@hotmail.com

  Bieden ook de follow gegevens, zodat we kunnen doorgaan met de lening onmiddellijk.

  naam:
  Benodigd
  duur:
  land:
  Doel van de lening:
  Maandelijks inkomen:
  Telefoonnummer:

  Contacteer ons met de bovenstaande gegevens op onze e-mail: rllender@hotmail.com

  Groeten aan u allen.

  ReplyDelete
 55. Heeft u snel een lange of korte termijn lening met een relatief laag tarief zo laag als 3% rente? Wij bieden zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening etc Ongeacht uw credit score. We zijn gegarandeerd in het geven van financiële diensten aan onze talrijke klanten over hele wereld. Met onze flexibele leningen pakketten, kunnen leningen worden verwerkt en overgedragen aan de kredietnemer binnen de kortst mogelijke tijd, contact opnemen met onze specialist voor advies en financiële planning. Als u een snelle lening Reageer op deze e-mail nodig privatefunding1@hotmail.com

  dringend een e-mail sturen naar (privatefunding1@hotmail.com)

  ReplyDelete
 56. Heeft u een lening van een betrouwbare leverancier, moet u het exacte bedrag dat u nodig hebt in de tijd zonder stress te bieden? Zo ja, dan bent u in de juiste richting. We geven leningen van minstens $ 2,000.00 in de maximale $ 100.000.000 pond, euro. Indien u interesse hebt, neem dan contact met ons op via e-mail co.operateloanservice@gmail.com
  Wij bieden de volgende soorten leningen en nog veel meer;
  * Persoonlijke Leningen (ongedekte lening)
  * Business Leningen (ongedekte lening)
  * Consolidatie Lening
  * Combinatie Loan
  * Huis opwaardering

  Alle reacties moeten deze e-mail worden verzonden co.operateloanservice@gmail.com

  ReplyDelete
 57. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo
   Ik ben mevrouw Eudocie is op zoek naar lening voor meer dan 3 maanden,
   Ik heb vele malen gek gehouden op lening die tussen afzonderlijke sites
   willen is een lening die tussen individu in verschillende mensen.
   Maar telkens als ik door valse kredietverstrekkers en
   op het einde krijg ik om het even wat niet op mijn account. Maar gelukkig ben ik
   een naam gespeld alfredo echt eenvoudige en vriendelijke man die kreeg hulp
   vinden mijn lening van € 250.000 kreeg ik op mijn account 48 uur
   Na zonder teveel protocollen.
   Dus je die in nood zijn net als ik, kunt u schrijven naar hem en
   Leg uw situatie zijn e-mail zou kunnen helpen:
   zambranoalfredo12@gmail.com

   Delete
  2. Hallo
   Ik ben mevrouw Eudocie is op zoek naar lening voor meer dan 3 maanden,
   Ik heb vele malen gek gehouden op lening die tussen afzonderlijke sites
   willen is een lening die tussen individu in verschillende mensen.
   Maar telkens als ik door valse kredietverstrekkers en
   op het einde krijg ik om het even wat niet op mijn account. Maar gelukkig ben ik
   een naam gespeld alfredo echt eenvoudige en vriendelijke man die kreeg hulp
   vinden mijn lening van € 250.000 kreeg ik op mijn account 48 uur
   Na zonder teveel protocollen.
   Dus je die in nood zijn net als ik, kunt u schrijven naar hem en
   Leg uw situatie zijn e-mail zou kunnen helpen:
   zambranoalfredo12@gmail.com

   Delete
 58. Aandacht,
  Solliciteer voor een snelle en handige lening af te betalen rekeningen, Xmas lening, hypotheek lening, consolidatie lening en om een nieuw bedrijf te starten of opnieuw de financiering van uw projecten op goedkoopste rente van 3%. Heeft contact met ons op via: Henryclark003@gmail.com met geleende bedrag nodig is.
  Wij zijn gecertificeerd, geregistreerd en legitieme geldschieter.
  U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces, proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan u. We hebben uw dringende reactie als je geïnteresseerd bent.

  Eerste informatie nodig van u:

  Volledige Namen: ............
  Land: ............ ...
  Staat / Provincie: ...............
  Telefoon nummer:…………
  Duur: ............
  Bedrag nodig als lening: ......... ..
  Huis Adres / Office: ..........
  Beroep: ............
  Maandelijks inkomen:……….
  Huwelijkse staat:………..
  Leeftijd / Geslacht: ............ ..
  Lening Doel: ............ ..
  Heeft u een aanvraag voor een lening voor? (Ja of nee):...


  OPMERKING: Alle antwoorden moeten worden doorgestuurd:
  HENRYCLARK003@GMAIL.COM
  snel
  processing.
  Dankjewel.

  C.E.O / Henry Clark.

  ReplyDelete
 59. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

  Dankjewel,
  CARLOS PEREZ.

  ReplyDelete
 60. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

  Dankjewel,
  CARLOS PEREZ.

  ReplyDelete
 61. Heeft u een dringende lening of financiële hulp nodig? Wil je
  start een nieuw bedrijf of wilt u duidelijk uit uw schuld? Wij bieden een gemakkelijke
  goedkeuring en snelle overdracht aan de klanten in staat onder een lage rente
  tarief. Solliciteer nu en verander je leven contactpersoon de heer Fred op Bonkeyfred@gmail.com

  ReplyDelete
 62. WELKOM BIJ DE GROTE ILLUMINATI CULT
  Bent u een zakenman of een kunstenaar, Politici en u wilt
  worden groot, krachtig en beroemd in de wereld, samen met ons naar een van te worden
  onze officiële lid vandaag. gij zult een ideale kans om een ​​bezoek te krijgen
  de Illuminati en zijn vertegenwoordiger na registratie is voltooid
  door u, geen offer, of het menselijk leven nodig, Illuminati cult brengt
  langs rijkdom en beroemd in het leven, heb je een volledige toegang tot de uitroeiing
  armoede weg van je leven nu. Het enige lid dat is geweest
  ingewijd in de kerk van Illuminati hebben de bevoegdheid om te brengen
  een lid van de kerk, dus voordat je contact met wie je moet zijn
  koppeling van die al lid, Join ons vandaag en het realiseren van uw
  dromen. We helpen ook onze leden in de bescherming van de drugs te duwen,
  als je eenmaal lid te worden zul je rijk en beroemd voor de rest van zijn
  je leven, Illuminati hun lid gelukkig, na de start krijgt u het bedrag van 2 miljoen dollar en een huis in een deel van de wereld ...
   Belanghebbende moet contact met ons op via deze e-mail: illuminatitempleofriches1@gmail.com

   
   

    Team Regards ..

  ReplyDelete
 63. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

  Dankjewel,
  CARLOS PEREZ.

  ReplyDelete
 64. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

  Dankjewel,
  CARLOS PEREZ.

  ReplyDelete
 65. Goede dag,
  Heeft u een lening tussen individuen moeten gaan met financiële problemen en uiteindelijk uit de impasse veroorzaakt door banken voor de afwijzing van hun vraag naar krediet verslagen? Wij bieden echte lening variërend van 1000-100000000, geen bankgarantie en tegen een betaalbare rente van 2%. Ik kan helpen bij het maken van een bepaald bedrag van de lening die u wilt. Contact met me als je geïnteresseerd bent.

  E-mail: mauricefinance@hotmail.com

  ReplyDelete
 66. Je hebt allerlei financiële problemen? Hebben behoefte aan een lening aan schulden te betalen? U bent in een financiële crisis? UW Credit
  Cash uw oorspronkelijke vertrouwen dat we betrouwbaar zijn omgaan alle soorten leningen, zie hieronder. Wij zijn geregistreerd en

  licentie bedrijf om een lening te geven tegen 2%, met een minimale duur van 6 maanden en een maximale duur van 30 jaar.

  We geven lening ten minste in 2000 tot maximaal 50 miljoen.
    Wij bieden verschillende diensten HIERONDER *
    Persoonlijke Leningen (Veilig en zonder borgstelling)
  * Business Leningen (Veilig en zonder borgstelling)
  * Huis opwaardering
  * Inventor Leningen
  * Auto Leningen
  * Hypotheek Huwelijk
  * Health lening, etc.
    Dus .. als je geïnteresseerd bent, dan kunt u weer terug naar ons, via onze e-mail: businessfinances@hotmail.com

  ReplyDelete
 67. Als je een lening van een vertrouwde geldschieter, met vertrouwde voorwaarden nodig tegen een redelijke rente van 3%, dan wordt u geadviseerd om te bezoeken voor meer informatie.
  U zult blij zijn u deed.
  Ik ben een vergunning in alle 50 staten te lenen. bellen of SMS 267-884-0582 voor een snelle lening verwerking. Wij kunnen u helpen.
  e-mail: j_carl20@yahoo.com
  www.jamescarlloanfirm.webs.com

  ReplyDelete
 68. Hallo kliënt, ek Leona Frederick, 'n private en gesertifiseerde lening uitlener wat gee dringende lening aan die lening soekers. Het jy 'n lening moet dringend om af te betaal jou skuld of jy 'n lening om jou besigheid te verbeter nodig? Jy is deur banke afgekeur en bedrieg baie keer, jy 'n konsolidasie lening of verband nodig? want ons is hier om al jou finansiële probleme 'n ding van die verlede te maak. Ons geld te leen aan individue in die behoefte van finansiële bystand, geld rekeninge, skuld te betaal, of om te belê op die besigheid teen 'n koers van 2%. ons is bereid om 'n lening aan te bied aan jou in enige deel van die wêreld en in enige geldeenheid selfs tot 7000000 Euro.
  So kontak ons vandag per e-pos by: Leonafrederickloan@gmail.com

  ReplyDelete
 69. Hier is een kans voor iedereen die in financiële problemen en degenen die behoefte hebben aan leningen voor welke reden dan ook, geven we krediet tegen een zeer redelijke rente van 2%, geven wij alle soorten lening aan zowel particulieren als bedrijven, werknemers of werklozen individuen zijn allemaal welkom. Velen zijn lijden en hulp nodig hebben om hun levensstandaard te verbeteren, velen zijn werkloos en financiële hulp nodig om een bedrijf te starten, veel moet financiële steun om hun rekeningen en schulden te reinigen. ongeacht het type van de lening die u nodig hebt en voor welke reden dan gewoon gerust contact met ons vandaag de dag, is dit een gouden kans op uw deur stap, contacteer ons vandaag op een van onze e-mail adres (jonnafinance@outlook.com) en krijg je leningen vandaag.

  ReplyDelete
 70. Het jy 'n dringende finacial hulp nodig? het jy 'n lening nodig het? E-pos ons via: landonjackloanlender@gmail.com. jy kan ook kontak ons via facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009514510075

  ReplyDelete
 71. Het jy 'n dringende finacial hulp nodig? het jy 'n lening nodig het? E-pos ons via: landonjackloanlender@gmail.com. jy kan ook kontak ons via facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009514510075

  ReplyDelete
 72. Het jy behoefte van dringende lening?
  * Baie vinnig en dringende oordrag na jou bankrekening
  * Terugbetaling begin agt maande nadat jy die geld in jou

  bankrekening
  * Lae rentekoers van 2%
  * Langtermyn terugbetaling (1-30 jaar) duur
  * Flexible lening terme en maandelikse betaling
  *. Hoe lank neem dit om te finansier? Na indiening van die lening aansoek,

  jy kan verwag dat die voorlopige antwoord minder as 24 uur en

  befondsing binne 72-96 uur na die ontvangs van die inligting wat ons nodig

  van jou.

  Kontak wettige en gelisensieer lening maatskappy gemagtig
  dat die finansiële hulp aan ander lande.
  Vir meer inligting en 'n lening aansoek vorm Kontak nou via

  e-pos: trustloan87@gmail.com

  BESTE GROETE,
  Mr.Anthony Dave.
  Hoof Uitvoerende Beampte (HUB)
  Trust Company Lening

  ReplyDelete
 73. Hallo
  Heeft u een comfortabele lening aan uw tevredenheid nodig?
  Wij bieden betaalbare lening @ 3% rente beschikbaar voor lokale
  en internationale leners.
  Wij zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbare, efficiënte, snelle en dynamische
  en we werken samen met onze klanten.
  We geven op lange termijn lening 2-50 jaar maximaal
  contact met ons op Adamfred23@GMAIL.COM
  of Smithlionard3@gmail.com
  LENING AANVRAAG
  NAAM: ................................
  GENDER: .........................
  HUWELIJKSE STAAT:...........................
  CONTACT ADRES:................................
  STAD / ZIP: .................
  LAND: .................
  LEEFTIJD: ............
  Bedrag dat nodig AS LENING: ..............
  LENING DUUR: ...............
  MAANDELIJKS INKOMEN:.............
  BEROEP: ............
  DOEL VAN LENING: ...........
  Geldig telefoonnummer: .............
  FAX: ................
  Vul dit formulier in en zendt het terug naar Adamfred23@gmail.COM
  Adamfred2@outlook.com

  ReplyDelete
 74. Hallo
  Heeft u een comfortabele lening aan uw tevredenheid nodig?
  Wij bieden betaalbare lening @ 3% rente beschikbaar voor lokale
  en internationale leners.
  Wij zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbare, efficiënte, snelle en dynamische
  en we werken samen met onze klanten.
  We geven op lange termijn lening 2-50 jaar maximaal
  contact met ons op Adamfred23@GMAIL.COM
  of Smithlionard3@gmail.com
  LENING AANVRAAG
  NAAM: ................................
  GENDER: .........................
  HUWELIJKSE STAAT:...........................
  CONTACT ADRES:................................
  STAD / ZIP: .................
  LAND: .................
  LEEFTIJD: ............
  Bedrag dat nodig AS LENING: ..............
  LENING DUUR: ...............
  MAANDELIJKS INKOMEN:.............
  BEROEP: ............
  DOEL VAN LENING: ...........
  Geldig telefoonnummer: .............
  FAX: ................
  Vul dit formulier in en zendt het terug naar Adamfred23@gmail.COM
  Adamfred2@outlook.com

  ReplyDelete
 75. Heeft u een lening nodig? of wilt u een lening af te betalen uw afd, starten van een bedrijf te betalen u of schoolgeld. zorgen niet meer, en zo ja, neem dan direct contact met ons op: syloaninvestment@outlook.com

  Naam: ....
  Leningen nodig: ...
  Staat: ....
  Land: ...
  Telefoonnummer:.....
  Lening duur: ....
  Sex: ...
  Leeftijd: .....

  ReplyDelete

 76. Bent u een zakenman of vrouw? Indien geen financiële problemen of behoefte geld om je eigen bedrijf te starten? Als u betaalt rekeningen of schulden te vestigen, of moet ik een lening om een mooi bedrijf te starten? Hebt u een lage credit score en het is moeilijk lokale banken / kapitaal op zoek te krijgen van een hypotheek van een andere financiële instelling? Je heb nodig een lening of financiering voor een of andere reden, zo u wilt,

  * Voertuig lening
  * Onroerend goed-leningen
  * Zakelijke leningen
  * Andere leningen
  * Credit
  * MasterCard

  Neem contact op met ons via
  e-mail: eaglesfinanceloancompany@gmail.com
  Mobiel: +12408924572
  +17608969709

  Opmerking: Leningen bieden een jaarlijks rentepercentage van slechts 2%. Hoop dat u zal worden gegeven krediet in enig land in de wereld moet residentiële.

  ReplyDelete
 77. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?

  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening

  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld

  Bankrekening

  * Lage rente van 2%

  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte

  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling

  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag

  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur verwacht

  financiering op 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben

  van jou.  Contact legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij geautoriseerd

  dat de financiële bijstand aan andere landen.

  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van  e-mail: cashfirmarena@gmail.com  SIR EVA DEMETER

  Directeur-generaal

  CASHFIRM

  ReplyDelete
 78. Lenings dringend finansier? * Oordrag geld vinnig en is dadelik na jou bankrekening * terugbetaling begin agt maande nadat jy die rente van 'n bankrekening by 'n koers laer as 2% van die skuld in die lang termyn. (1-30 jaar) * Voorwaardes tydperk. Buigsaam lenings en maandelikse betalings * Hoe lank neem dit om te finansier? Na indiening van 'n lening aansoek, kan jy 'n antwoord in minder as 24 uur van die aanvanklike kapitaal in 72-96 uur verwag ná die ontvangs van die inligting wat hulle is van jou. Kontak die akkuraatheid en betroubaarheid van die maatskappy ontvang die lisensie sal toegelaat word nie. Finansiële bystand aan ander lande Vir verdere inligting en vorms om aansoek te doen vir 'n Business Lening saam via e-pos: christianloan1@gmail.com

  ReplyDelete
 79. Lenings dringend finansier? * Oordrag geld vinnig en is dadelik na jou bankrekening * terugbetaling begin agt maande nadat jy die rente van 'n bankrekening by 'n koers laer as 2% van die skuld in die lang termyn. (1-30 jaar) * Voorwaardes tydperk. Buigsaam lenings en maandelikse betalings * Hoe lank neem dit om te finansier? Na indiening van 'n lening aansoek, kan jy 'n antwoord in minder as 24 uur van die aanvanklike kapitaal in 72-96 uur verwag ná die ontvangs van die inligting wat hulle is van jou. Kontak die akkuraatheid en betroubaarheid van die maatskappy ontvang die lisensie sal toegelaat word nie. Finansiële bystand aan ander lande Vir verdere inligting en vorms om aansoek te doen vir 'n Business Lening saam via e-pos: christianloan1@gmail.com

  ReplyDelete
 80. Is jy op soek na 'n besigheid lening? persoonlike lening, huis lening, motor lening, studie lening, skuld konsolidasie lening, onversekerde lenings, waagkapitaal, ens .. Of het jy al geweier om 'n lening deur 'n bank of 'n finansiële instelling vir enige redes. Ons is private leners, uitleen aan besighede en individue in 'n lae en bekostigbare rentekoers van 2% rente. Indien belangstel? Kontak ons vandag by (immaculatefinance@hotmail.com) en kry jou lening vandag immaculatefinance@hotmail.com

  ReplyDelete
 81. Let op !!!
  Ik ben de heer Rashide Abdulahi een onderhandse lening geldschieter, bieden wij alle soorten lening tegen lage rente van 3% binnen een periode van 1 jaar tot 25 jaar, toe te passen vriendelijk nu contact met ons op via e-mail: Rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com en onze klanten zorg dienst zal contact met u met ons bedrijf lening voorwaarden, nu contact met ons op via e-mail: Rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com

  ReplyDelete
 82. Als je een lening van een betrouwbare kredietverstrekker met betrouwbare nodig
  omstandigheden bij een redelijke rente van 2%, je
  een bezoek voor meer waard
  informatie.
  U zult blij dat je deed.
  E-mail: jerrythompson189@gmail.com

  ReplyDelete
 83. Hallo is mev, Merit Hope, 'n wettige en betroubare lening uitlener lenings
  in 'n duidelike en verstaanbare terme deur 2% rente. uit
  USD $ 12,000 tot $ 8.000.000, net euro en pond. Ek gee besigheid lenings, werkers lening
  Persoonlike lenings, studentelenings, motor lenings en lenings om die rekeninge te betaal. hou van jou
  moet 'n lening wat jy hoef te doen is vir jou om direk kontak met my
  In: (merithope6@gmail.com)
  Gesondheid.
  Die uwe,
  Mevrou: Hoop meriete
  E-pos: (merithope6@gmail.com)

  Let wel: Alle antwoorde moet gestuur word aan: (merithope6@gmail.com)

  Lener DATA
  1) Volle naam: ............................................. ..........
  2): ............................................... .......... ..
  3) Adres: .............................................. ............
  4) Condition: .............................................. .............. ..
  5) Seks: .............................................. ..................
  6) Huwelikstatus: ............................................. ....
  7) Beroep: .............................................. ..... ..
  8) Telefoon: .............................................. ..
  9) Op die oomblik posisie in die plek van die werk: .....................
  10) Maandelikse inkomste: .............................................
  11) Lenings Nooi: .....................................
  12) Lening Duur: ............................................. ...
  13) Doel van die lening: ........................................... .
  14) Geloof: .............................................. ........ ..
  15) Het jy voor ................................. toegepas

  dankie,
  Me Meriete hoop

  ReplyDelete
 84. Leningen !! Leningen !! Leningen !! Is er iemand hier die nog steeds moeite om een ​​lening te krijgen? Bent u behoefte aan een lening voor welke reden dan ook en je weet niet waar te goedkoop en betrouwbaar leningen te krijgen, uw hulp is eindelijk hier als we zijn het aanbieden van goedkope leningen tegen een lage rente van slechts 2%. Geïnteresseerd leners zijn om ons te contacteren via e-mail (FREEMANLOANFINANCE@GMAIL.COM) en krijg je leningen vandaag.

  ReplyDelete
 85. Goede dag mijn collega mensen van mijn grote land Mijn naam is Ana en ik woon in Nertherland ik kwam tot de blog hier te verwijzen naar een bedrijf dat is betrouwbaarder in termen van lening met dit bedrijf ben je vrij van oplichting omdat ik zijn op zoek naar een dringende lening sinds twee weken geleden, maar vandaag de dag God uiteindelijk beantwoordde mijn gebed waar ik mijn geld lening van 25,000,00euro mijn schuld te betalen en begin mijn kleding bedrijf nadat ik in andere nep-bedrijf werd bedrogen over 5000 € gelieve mijn medemensen niet van toepassing voor een lening die is niet veilig en er is de enige onderneming die u kunt vertrouwen Stella Rene lening bedrijf is het bedrijf dat me te helpen met mijn lening vandaag en hier e-mail in het geval u behoefte {mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com} is veilig en gegarandeerd goed.

  vriendelijke groet
  Ana
  van Nertherland

  ReplyDelete
 86. Unglaublich, aber wahr Gott ist immer großartig. Nach mehreren Ablehnungen meiner Anwendung durch die Bank, erhielt ich einen Kredit durch diese sehr nette Dame, Mrs. Lombardi. Für weitere Informationen, kontaktieren sie bitte per E-Mail an: lombardiangelina6@gmail.com. es bietet Darlehen in Höhe von Mio. € 3000 bis € 3 bis jemand in der Lage, es mit Zinsen zurückzahlen mit einer niedrigen Rate von 2% nicht diese Botschaft zu zweifeln. Dies ist eine perfekte Realität. Verbreiten Sie das Wort, um Ihre Lieben, die in Not sind.
  Gott segne Sie.

  ReplyDelete
 87. Het jy 'n dringende finansiële krediet lening nodig?
  * Baie vinnig en onmiddellike oordrag na jou bankrekening
  * Terugbetaling begin agt maande nadat jy die geld kry
  bankrekening
  * Lae rentekoers van 2%
  * Langtermyn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexible lening terme en maandelikse betaling
  *. Hoe lank neem dit om te finansier? Na indiening van die lening
  Jy kan 'n voorlopige antwoord minder as 24 uur verwag
  befondsing in 72-96 uur na die ontvangs van die inligting wat hulle nodig
  van jou.

  Ons is wettig en gelisensieer trust maatskappy gemagtig is om te gee
    finansiële bystand aan ander lande.
  Vir meer inligting en lening aansoek vorm gesamentlike onderneming, kontak ons nou <

  E-pos: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Direkteur-generaal
  CASHFIRM leningsmaatskappy

  ReplyDelete
 88. Hallo allemaal, ik ben Susan Jones woont momenteel in Texas USA Ik ben een weduwe op dit moment met twee kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in september 2015 en ik nodig had om te herfinancieren en mijn rekeningen te betalen en het opstarten van een bedrijf. Ik probeerde op zoek naar leningen van verschillende lening bedrijven zowel particuliere als zakelijke, maar nooit met succes, en de meeste banken mijn credit gedaald vanwege mijn krediet geschiedenis dat is slecht. Maar zoals God zou hebben, werd ik geïntroduceerd door een vriend genaamd Cristine Cooper naar een man genaamd David Peterson, die de eigenaar is van David Peterson Lening Firm op zijn e-mailadres als davidpetersonloanfirm1@outlook.com en ik kreeg een lening van $ 600,000.00 zonder ondergaan alle stress. Vandaag ben eigenaar van een bedrijf en mijn kinderen doen het goed op het moment. Dus mijn vriend, als je moet contact opnemen met een bedrijf met betrekking tot het beveiligen van een lening met lage rente van 2% en een betere terugbetaling plannen en schema, neem dan contact op met de heer David Peterson via e-mail als davidpetersonloanfirm1@outlook.com en zij zullen u helpen bij het verkrijgen het. Hij weet niet dat dit nu doe, maar ik ben zo blij en ik besloot om mensen te laten over de hele wereld meer over hem weten, hij biedt allerlei leningen aan zowel particulieren als onderneming en ook ik wil God hem meer voor het zegenen diensten hij renderen ...

  ReplyDelete
 89. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (khalifafinancialcompanies@gmail.com)

  ReplyDelete
 90. Wat Griekenland betreft zijn ze misschien wel beter uit dankzij de crisis.
  Over het algemeen genomen onstaat er onder de mensheid een reactie tot actie.
  En wat ik tot nu heb gezien is dat Griekenland met een alternatief bezig is.
  Dat houdt in ruilhandel prijzen reductie en misschien wel nieuwe ideeen!!!
  Misschien is het dan wel zo dat ze daarmee een voorsprong hebben op de rest??van Europa!!!!
  En wat de banken betreft,deze moeten we afschaffen,en een bank creëren in Nederland die vast zit aan de politiek(misschien niet de beste oplossing)maar zonder rente ,en als dit niet kan met de laagste mogelijke rente om daarmee minimaal personeel te betalen.
  Dit moet volgens mij echt een mogelijkheid zijn.
  Als je dan bedenkt als dit mogelijk doorgevoerd kan worden,zijn we relatief het sterkste land in de wereld!!!!en iedereen heeft er dan baat bij.

  ReplyDelete
 91. Waar ik ook mee zit is het volgende...de verschillen in de wereld waar ligt hier het fundament?
  Ik denk me dan in dat er als verschil ontstaat in wijken,dus in mijn geval Rotterdam het westen tegen het noorden,of Feyenoord tegen Ajax,of een Zuidholland-er tegen een Fries???en dus van kwaad tot erger.
  En bekijk dit maar eens in de geschiedenis noord of zuid Ierland,of de Gazastrook noord en zuid Correa,Amerika Rusland.
  Nouja je hebt nu een beeld...wat ik dus niet kan begrijpen is dat er een teveel mensen in deze tijd nog een beperking hebben op kennis,of een extreme denkwijze hebben ,die tegelijkertijd ook een beperking heeft.
  Ik begrijp wel wat propaganda kan doen,maar ik begrijp niet dat er zoveel mensen in trappen.Mensen denk na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Objectiviteit bestaat niet ook al zal je dit zelf wel denken,maar als je bedenkt dat je zwart opgevoed bent kun je nooit wit denken.
  Diegene die denkt dat hij dit wel kan, heeft mijn stelling niet begrepen.(denk hier even over na)
  Om af te sluiten,ik heb echt niet de waarheid in pacht maar hoop een klein beetje bij te dragen voor het groter goed.

  ReplyDelete
 92. Heeft u leningen voor projecten, investeringen, persoonlijke leningen, zakelijke leningen, hypotheken, leningen voor studenten, consolidatie leningen en leningen voor diverse projecten nodig? Heeft u lening nodig hebt om te beginnen met een kleine, middelgrote of grote bedrijf? Heeft u lening nodig om een ​​huis of een auto lening op te bouwen? Heeft u lening nodig om apparatuur machines te kopen voor het werk? Dagelijks Lening investering is het antwoord op al uw problemen, we geven leningen tegen 3% rente en onze transactie is snel, veilig en gemakkelijk en 100% guaranteed.for degenen die wensen om een ​​lening van ons bedrijf te krijgen moet dan contact met ons op via e-mail morganfinancehome02@hotmail.com.
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Aanvrager verplicht om deze lening formulier in te vullen en returnd het terug naar ons, zodat we kan gaan BEDANKT
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  volledige naam:
  bedrag dat nodig is:
  duur:
  land:
  staat:
  leeftijd:
  sex:
  religie:
  bezetting:
  maandelijks inkomen:
  telefoonnummer:

  heb je een aanvraag voor een lening voor?
  wat is de beste tijd om u te bellen?

  Zodra de informatie wordt verzonden, zal uw lening worden verwerkt en verzonden meteen. we wachten op uw dringende reactie

  E_mail morganfinancehome02@hotmail.com

  Ondertekenen <>
  Morgan Loan Company.

  ReplyDelete
 93. Hallo allemaal Mijn kijkers in de hele wereld mijn naam is Lucy Steve wit, ik ben van de New Arizona, Verenigde State, ben hier om te getuigen van hoe ik heb mijn lening van de heer Birry lapocompany nadat ik toegepast 5 keer in mijn land uit diverse lening kredietverstrekkers die beweerde kredietverstrekkers ze allemaal mislukken mij zonder mij de lening, ik dacht dat hun echte geldschieter mijn land waar ik echt kan worden toegepast, maar ze nooit gaf me lening tot een vriend van mij introduceren mij aan de heer Birry Lapo bedrijf de schoot die beloofde om me te helpen met een lening van mijn verlangen en hij deed het echt zo beloofde hij zonder enige vorm van vertraging, ik weet nooit gedacht dat er nog steeds een betrouwbare lening kredietverstrekkers totdat ik ontmoette de heer Birry onderneming, die echt hielp me met mijn lening en veranderde mijn het leven voor de betere now.I weet niet of je in nood lening. Zo bent u gerust contact opnemen met dhr Birry hij bied ik lening aan individuele en de publieke sector en gecertificeerd ze in een lage rente van 2%. Slecht krediet acceptabel met elk individu en de publieke sector die behoefte hebben aan financiële steun zij deze niet uit waar hij is alles wat je nodig hebt is geld er mensen die rijker zijn dan white.email MR {birrylapomicrofianacebank@gmail.com}for uw eigen hulp of bellen via 254.704.881.207. dank u voor het lezen van mijn massage van STEVE LUCY

  ReplyDelete
 94. Hallo allemaal Mijn kijkers in de hele wereld mijn naam is Lucy Steve wit, ik ben van de New Arizona, Verenigde State, ben hier om te getuigen van hoe ik heb mijn lening van de heer Birry lapocompany nadat ik toegepast 5 keer in mijn land uit diverse lening kredietverstrekkers die beweerde kredietverstrekkers ze allemaal mislukken mij zonder mij de lening, ik dacht dat hun echte geldschieter mijn land waar ik echt kan worden toegepast, maar ze nooit gaf me lening tot een vriend van mij introduceren mij aan de heer Birry Lapo bedrijf de schoot die beloofde om me te helpen met een lening van mijn verlangen en hij deed het echt zo beloofde hij zonder enige vorm van vertraging, ik weet nooit gedacht dat er nog steeds een betrouwbare lening kredietverstrekkers totdat ik ontmoette de heer Birry onderneming, die echt hielp me met mijn lening en veranderde mijn het leven voor de betere now.I weet niet of je in nood lening. Zo bent u gerust contact opnemen met dhr Birry hij bied ik lening aan individuele en de publieke sector en gecertificeerd ze in een lage rente van 2%. Slecht krediet acceptabel met elk individu en de publieke sector die behoefte hebben aan financiële steun zij deze niet uit waar hij is alles wat je nodig hebt is geld er mensen die rijker zijn dan white.email MR {birrylapomicrofianacebank@gmail.com}for uw eigen hulp of bellen via 254.704.881.207. dank u voor het lezen van mijn massage van STEVE LUCY

  ReplyDelete
 95. Bent u op zoek naar een zakelijke lening? persoonlijke lening, hypotheek, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz .. Of heb je geweigerd een lening door een bank of een financiële instelling om welke redenen. We zijn particuliere kredietverstrekkers, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren in een lage en betaalbare rente van 2% rente. Indien u interesse? Neem contact met ons vandaag op (immaculatefinance@hotmail.com) en krijg je de lening vandaag Regards immaculatefinance@hotmail.com

  ReplyDelete
 96. Heeft u dringend lening nodig? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren
  die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met het belang van 3%. Bent u serieus behoefte aan een
  dringende lening? dan bent u op de juiste plaats. We geven het bedrijfsleven
  lening, persoonlijke lening, Xmas lening, neem dan contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw
  vraag en ging uit de financiële problemen. contact met ons op via e-mail:
  HENRYCLARK003@GMAIL.COM

  Dankzij zoals we wachten op uw reactie.
  Henry Clark Lening

  ReplyDelete
 97. Hallo,

  Dit is voor het grote publiek dat mevrouw Rachel, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp te informeren. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven in het kader van een duidelijke en begrijpelijke termen en conditie. contact met ons op via e-mail naar: (rahelcohranloan@gmail.com)

  ReplyDelete
 98. Goede dag,
  Mijn naam is Ernesto Alex, ik woon in San Antonio, Texas en ik ben een gelukkig
  Man vandaag? en ik vertelde mijn zelf dat elke geldschieter die mijn gezin te redden van onze arme situatie, zal ik een ieder die op zoek is naar lening aan hem verwijzen, gaf hij geluk aan mij en mijn familie, ik was in de behoefte van een lening van $ 35.000 te beginnen mijn leven overal zoals ik ben een alleenstaande man met 2 kinderen ontmoette ik de God vrezende man lening geldschieter die me helpen met een lening van $ 35.000, hij is een God vrezen man, als je in nood van de lening en je zal terug te betalen het lening contact hij hem dat vertellen is Ernesto Alex dat u verwijzen naar hem. Neem contact op met de heer Wilson Harrison via e-mail; (royalscotlandloancompany1@gmail.com) Moge God zegene de heer Wilson Harrison voor het brengen van geluk aan mijn leven en mijn gezin.

  ReplyDelete
 99. Goede dag,
  Mijn naam is Ernesto Alex, ik woon in San Antonio, Texas en ik ben een gelukkig
  Man vandaag? en ik vertelde mijn zelf dat elke geldschieter die mijn gezin te redden van onze arme situatie, zal ik een ieder die op zoek is naar lening aan hem verwijzen, gaf hij geluk aan mij en mijn familie, ik was in de behoefte van een lening van $ 35.000 te beginnen mijn leven overal zoals ik ben een alleenstaande man met 2 kinderen ontmoette ik de God vrezende man lening geldschieter die me helpen met een lening van $ 35.000, hij is een God vrezen man, als je in nood van de lening en je zal terug te betalen het lening contact hij hem dat vertellen is Ernesto Alex dat u verwijzen naar hem. Neem contact op met de heer Wilson Harrison via e-mail; (royalscotlandloancompany1@gmail.com) Moge God zegene de heer Wilson Harrison voor het brengen van geluk aan mijn leven en mijn gezin.

  ReplyDelete
 100. Hallo!

  Heeft u financiële hulp nodig ??

  Nu gelden voor alle soorten leningen en krijg het dringend!

  * Afspraken geleende bedrag, variërend van 1.000,00 en een maximum van 50.000.000,00 Euro
  * De rente is 3%
  * Kies tussen 1 en 30 jaar van terugbetaling.
  * Kies tussen de maandelijkse en jaarlijkse afbetalingsplan.
  * Algemene voorwaarden van de lening flexibiliteit.

  Al deze plannen en nog veel meer, neem dan contact met ons op.

  Contact E-mail: microfinance.ngr@gmail.com

  Met vriendelijke groet
  beheer

  ReplyDelete
 101. Hello.
  Dit is KENDRICK FINANCE. Ons is 'n geregistreerde maatskappy lening. Is jy in 'n finansiële nood? Het jy 'n lening om jou finansiële krisis te herstel nodig? Het jy 'n slegte krediet? Ons is hier om te bied jou te help. Ons gee uit lenings teen 'n rentekoers so laag as 2%. So bekommer nie meer nie. Al wat jy hoef te doen is om aansoek te doen vir 'n lening in ons maatskappy. Kontak ons nou deur ons e-pos adres
  E-posadres: kendrickfinance@outlook.com
  KENDRICK FINANCE

  ReplyDelete
 102. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld
  Bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur verwacht
  financiering op 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben
  van jou.

  Contact legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij geautoriseerd
  dat de financiële bijstand aan andere landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 103. Jad Kimi Finance / Snel Lening Jad Kimi Finance biedt een commerciële en persoonlijke leningen tegen 2% rente, huurcontracten en middle market finance oplossingen die kunnen helpen individuele of Firm bouwen een sterkere, betere toekomst. Ben je door financiële instellingen of onder schuld beoordeling is afgewezen? Dit bedrijf zal de vereiste financiële oplossing. Goedkeuring en overdracht van de lening duurt twee werkdagen alleen voor meer informatie contact op met deze e-mail jadkimi@gmail.com voor meer informatie.

  ReplyDelete
 104. God zegene iedereen die geeft om te luisteren en de juiste rol in het krijgen van zijn of haar lening en niet het slachtoffer. Waarom ben ik dit zeg, zeg ik dit alles, want er zijn vele getuigenissen op het internet die zijn waar of onwaar, maar ik zeg u vandaag, na alles wat ik tot zijn gepasseerd in de handen van oplichting zal ik niet nalaten om deze God te kondigen vrezen geldschieter die me geholpen mijn doorschakelen conditie toen ik mijn baan kwijt en kon niet kosten van mijn kinderen te betalen, nadat geweigerd lening te wijten aan slecht krediet door woekeraars en andere credit unions ik bezocht, mijn rekeningen, waar achter en we waren over worden verdrongen uit ons huis, maar zoals God het zal hebben ik ingelogd op mijn Facebook te zoeken naar hulp van vrienden en familieleden allemaal tevergeefs. terwijl nog steeds op Facebook zag ik een getuigenis van één Celina wielen die ooit had soortgelijke problemen en kreeg haar leven veranderd door deze zelfde geldschieter. Onmiddellijk ik ze e-mailen naar: (oceanfinancials.uk.net@gmail.com) en zie ik ontving mijn lang gewenste lening binnen 48 uur van de verwerking en ik ben dankbaar dat God almachtig voor het instellen van een dergelijke geldschieter over mijn manier.

  website: http://oceanfinancialsloanfirm.webs.com

  ReplyDelete
 105. Hallo Am heer Paul Green, Ben legitieme en betrouwbare lening lender.I geven leningen op een duidelijke en begrijpelijke termen en voorwaarden op 3% rente. Vanaf $ 5000 tot $ 6.000.000 USD, Euro en pond Only. Ik geef out Business Leningen, persoonlijke leningen, Student Loans, Car leningen en leningen af te betalen Rekeningen. Als u een lening nodig hebt zeer dringend. Heeft u slecht krediet opnemen, gelden voor thuis van oplossingen voor uw probleem. wachten op uw dringende reactie op deze AD.or e-mail naar: paulloanfundshelp@gmail.com

  persoonlijke leningen
  Pay Day Leningen
  voertuig Financiën
  thuis leningen
  schuldhulpverlening
  bedrijf lening
  Studenten lening
  consolidatie Lening
  medische Lening
  Contacteer ons vandaag: paulloanfundshelp@gmail.com

  ReplyDelete
 106. Heeft u dringend lening nodig? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren
  die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met het belang van 3%. Bent u serieus behoefte aan een
  dringende lening? dan bent u op de juiste plaats. We geven het bedrijfsleven
  lening, persoonlijke lening, Xmas lening, neem dan contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw
  vraag en ging uit de financiële problemen. contact met ons op via e-mail:
  HENRYCLARK003@GMAIL.COM

  Dankzij zoals we wachten op uw reactie.
  Henry Clark Lening

  ReplyDelete
 107. Heeft u een lening nodig hebt om rekening te betalen dan contact met ons als we geven lening zo laag als 2% rente contact met ons op via e-mail jessivan1@hotmail.com voor meer info.
  Met dank
  Jessica.

  ReplyDelete
 108. SMITH MASON LÅN FIRM är ett registrerat företag och privata pengar långivare, med registreringsnummer (Z8738456) Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella ställning över hela världen, med mycket minimal årlig Räntor så låg som 2% inom 1 år till 30 år återbetalning varaktighet tid för att någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5.000 € till € 100.000.000 i alla valuta. Våra lån är väl försäkrad, maximal säkerhet är vår prioritet. Vi är den bästa erbjudanden i Förbunds UTLÅNING STYRELSEN SMITH MASON LÅN FIRM intresserade bör kontakta oss via e-post: smithmasonloanfirm@mail.ru

  ReplyDelete
 109. Hellow iedereen die ik spijt me om je tijd te nemen. Ik wil gewoon om u te vertellen over een mooie onderneming die ik onlangs kreeg een lening van. Ze zijn zeer goed en het gaf me een lening. Ik weet dat de meeste mensen zouden kunnen zijn op zoek naar een echt en eerlijk bedrijf om een lening uit te krijgen. U kunt contact opnemen met de E-mail Travismayorloanfirm@gmail.com

  ReplyDelete
 110. Aan wie het aangaat,

  Mijn Naam is mevrouw Joyce Whitley, Ik ben momenteel het aanbieden van particuliere en zakelijke leningen met een minimale jaarlijkse rente zo laag als 2% binnen 1 jaar tot 20 jaar terugbetaling looptijd een deel van de wereld. Ik geef leningen binnen het minimum van $ 1.000 tot het maximum van $ 1,000,000,00, zijn Mijn leningen goed verzekerd voor maximale veiligheid is mijn prioriteit, Mijn missie is om een winnende oplossing voor al uw financiële problemen te ontdekken, ik geef leningen aan mensen met een slecht krediet of geld nodig om rekeningen te betalen, om te investeren in het bedrijfsleven. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren dat ik een betrouwbare lening bijstand, lening aanvraag geldt voor alle zowel particulieren als bedrijven. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met ons op voor meer informatie via e-mail: ( wemacompany@gmail.com )

  Hoogachtend
  Mevrouw Joyce Whitley
  CEO

  ReplyDelete
 111. Hallo, Ben je ook al weigert een lening door een nep-lening bedrijf op internet ?, Heeft u behoefte aan een dringende lening af te betalen uw facturen, Bent u op zoek naar een zakelijke lening of een persoonlijke lening met een lage rente van 3%? contact met ons op via onze e-mail: Adres: (vivaloanscompany@financier.com) met de volgende informatie:

  naam:
  land:
  Staat:
  bedrag:
  Lening Duur:
  Telefoonnummer:

  groeten

  De heer Anderson Scott

  ReplyDelete


 112. Hallo

  Al snel het is het vakantieseizoen en veel mensen moeten leningen die in financiële moeilijkheden verkeren of moeten klaar voor het einde van het jaar, maken hun gelukkige familie. Ik wil u niet de moeite te vertellen u. En ook kijken naar u in alle voorstellen voor lening op aanbieding facebook omdat meer dan 90% frauduleuze zijn. Ik was maakte me rip off van € 4100, aanvragen van een lening. Maar later mijn vriendin vertelde me over een heer MATTEO verlenen lening van privé naar particuliere een geschikt tempo. Ik was in staat om een lening van € 27000 it net dat gisteren had ik de overdracht in mijn account. Wat stond me toe om te kopen van een auto voor werk en ik was in staat om te geven een geschenk aan mijn zoontje die was viert zijn verjaardag en ik denk ook dat het feest met dit geld goed zal verlopen. Zonder dat u is deze heer liegen echt een man van geloof. Bent u nog steeds in nood ik zou u adviseren om gewoon contact met hem op per e-mail: matteo.pellegrino01@gmail.com

  ReplyDelete
 113. Hoi ik ben de heer Jerry Thompson van de schuldeiser Private leningen, en ik ben hier om uw dromen waar om een lening te krijgen. Heeft u een lening dringend? Heeft u een lening af te betalen uw schulden? Heeft u een lening voor uitbreiding Jouw hier voor wat je nodig hebt of start je eigen bedrijf, we met een lage rente van 3% en u kunt een krediet van 1.000 naar 100.000, 000.00 en het maximale bedrag van de lening. tot 50 jaar dus nu oud, neem dan contact met ons op via ons e-mailadres jerrythompson022@yahoo.com

  ReplyDelete
 114. Heeft u dringend boekjaar krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld
  bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur Verwacht
  financiering in 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig
  van u.

  Contact Erkende legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij
  dat de financiële steun aan andere landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 115. Ik ben Dr Harry een legitieme en een gerenommeerde lening
  Geldschieter. Wij zijn dynamisch bedrijf met financiële
  bijstand. We lenen geld uit aan personen in nood
  van de financiële steun, dat een slecht krediet of hebben
  behoefte aan geld om rekeningen te betalen, te investeren voor het bedrijfsleven.
  Iwant dit medium gebruiken om u te informeren dat wij
  maken betrouwbare en begunstigde bijstand blij
  om u een lening. Neem contact met ons op via e-mailadres:
  harryloanfirm56@gmail.com
  Schrijf terug als belanghebbende.
  VOLLEDIGE NAAM.........
  SEKS............
  LAND ..........
  LEENBEDRAG.........
  DUUR......
  TELEFOONNUMMER:.............
  e-mail ons via harryloanfirm56@gmail.com

  Dr.Harry (C.E.O)

  ReplyDelete
 116. Bent u behoefte aan een lening? Wilt u financieel stabiel te zijn? Of wilt u uw bedrijf uit te breiden? Wij bieden bedrijf lening, auto lening, zakelijke lening, en persoonlijke lening tegen een zeer gereduceerde rente van 2% met comfortabele duur die is bespreekbaar. Dit aanbod staat open voor alle die in staat zijn om terug te zijner tijd terug te betalen zal zijn. Gelieve weer terug naar ons als belanghebbende bij deze e-mail: mauricefinance@hotmail.com
  E-mail: mauricefinance@hotmail.com

  ReplyDelete
 117. !!! Niet negeren, de tijd nemen om getuigenis LEZEN !!!
  Mijn naam is Ms. VETA Bordeianu 40 jaar Ik ben een moeder van een 3 jaar oude dochter. Een maand geleden mijn dochter leed aan hersenkanker. Ik had € 20.000 om ervoor te zorgen zijn herstel, zodat ik op zoek gaan naar lening. Maar helaas voor mij ik was te bedriegen schuldeiser geen keuze Ik volhardde in mijn zoektocht naar geluk dat mijn moed zette me op het juiste persoon Karen GARCIA PINTO dame die gaf me een lening van € 20.000 in 72 uur slechts per bank bankieren, waarbij de genezing van mijn dochter en de opening van mijn kleine bedrijven toegestaan. Deze test is voor u die moe zijn van de door de banken wordt afgewezen. Weet je genoeg om je hoofd onder je financiële problemen brengen. Je nodig hebt dringend, snel, betrouwbaar en legitiem één adres financiering bevredigend te zijn. E-mailadres:
  pinto.karen01@gmail.com

  ReplyDelete
 118. Hallo,

        Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, auto
  lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte lening, risicokapitaal
  hoofdstad etc ... of was u een lening geweigerd door een bank of een financiële
  orgaan om een of meer redenen. Je bent op de juiste plaats voor
  uw lening oplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verlenen van leningen aan
  bedrijven en particulieren op een lage en betaalbare rente van
  3% .Interest. Neem contact met ons op via e-mail: onlineloanlenderz@gmail.com

  LENING aanvraagformulier.

  Je volledige naam:
  Adres:
  land:
  Staat:
  Leenbedrag:
  seks:
  Lening Duur:
  Telefoonnummer:
  Fax:
  Maandelijks inkomen:
  Specifieke datum waarop u de lening:

  NB: Deze zijn nodig voordat we kunnen doorgaan met
  de transactie van de lening goed.

  groeten

  ONLINE LENING SERVICE

  ReplyDelete
 119. Hallo ik ben Tara Johnson, ik woon in Lawton Verenigde Staten en ik ben een alleenstaande moeder, ik had financiële problemen en het was zeer slecht, maar dank God voor deze particuliere geldschieter mevrouw Shenelle Williams die me geholpen met een lening van 50,000usd en nu zijn we goed dat alles dankzij mevrouw Williams.
  als u weet dat u behoefte heeft aan een dringende lening zou ik u adviseren om contact op met mevrouw Shenelle Williams op E-mail: s.williams222@outlook.com
  Dank u en God Bless.

  ReplyDelete
 120. !!! Niet negeren, de tijd nemen om getuigenis LEZEN !!! Mijn naam is Ms. VETA Bordeianu 40 jaar Ik ben een moeder van een 3 jaar oude dochter. Een maand geleden mijn dochter leed aan hersenkanker. Ik had € 20.000 om ervoor te zorgen zijn herstel, zodat ik op zoek gaan naar lening. Maar helaas voor mij ik was te bedriegen schuldeiser geen keuze Ik volhardde in mijn zoektocht naar geluk dat mijn moed zette me op het juiste persoon Karen GARCIA PINTO dame die gaf me een lening van € 20.000 in 72 uur slechts per bank bankieren, waarbij de genezing van mijn dochter en de opening van mijn kleine bedrijven toegestaan. Deze test is voor u die moe zijn van de door de banken wordt afgewezen. Weet je genoeg om je hoofd onder je financiële problemen brengen. Je nodig hebt dringend, snel, betrouwbaar en legitiem één adres financiering bevredigend te zijn. E-mailadres:
  pinto.karen01@gmail.com

  ReplyDelete
 121. Ik heb niet zozeer geïnteresseerd in al deze forum post hier in bruikleen vanwege rode vlaggen is op opmerkingen, maar een week geleden las ik een overtuigende testimonial hier op het forum over een geloofwaardig bedrijf met betaalbare lening in Pennsylvania. Ik besloot om hen een kans te geven, ik was onder de indruk, want ze gaf me een A + rating in de financiering als ik kreeg de financiering van het bedrijf, dus heb ik besloten om dit hier te delen, is er een geloofwaardige stevig moet werken (sterk aanbevolen) met en dat is de heer James Carl. Om in contact te komen gewoon bellen of SMS rechtstreeks hem door de telefoon: 267-884-0582
  Of e-mail: jamescarlconsults@hotmail.com

  ReplyDelete
 122. We willen het publiek dat Hilary Bobby lening bedrijf is momenteel het geven van leningen tegen een betaalbaar tarief van 2% jaarlijkse rente op de hoogte. Als u behoefte heeft aan financiering voor uitbreiding van het bedrijf, voor agrarische doeleinden, de terugbetaling van de schuld en educatieve lening dan kunnen we een grote hulp en bijstand aan u. Voor meer vragen over onze credit-programma raden wij u aan contact op met uw officiële e-mail onder: HILARIBOBBY@GMAIL.COM

  ReplyDelete
 123. Hoi ik ben de heer Jerry Thompson de schuldeiser van Private leningen, en ik ben hier om uw dromen waar om een lening te krijgen. Heeft u een lening dringend? Heeft u een lening af te betalen uw schulden? Heeft u een lening nodig voor uitbreiding van uw bedrijf of het starten van een eigen bedrijf, we zijn hier voor u met een lage rente van 3% en u kunt een krediet van 1.000 naar 100.000, 000.00 het maximale bedrag van de lening en tot 50 jaar lening duur. neem dan contact met ons op onze e-mail adres jerrythompson022@yahoo.com

  ReplyDelete
 124. Goedendag

  Weldra is het de periode van de feesten en verschillende personen hebben behoeften van de leningen degenen die in moeilijkheden financieel of behoefte aan lening voor de Jaarwisseling zijn, om hun familie te maken gelukkig. ik sta erop om u te zeggen om zich niet te veel in de war te brengen. En eveneens wantrouwt u aan iedereen
  de voorstellen voor aanbod van lening op op Facebook want meer dan 90% is bedrieglijk. Ik had me van 4100€ laten afzetten door een lening te verzoeken. Maar vervolgens heeft mijn speelkameraad me over de Heer PELLEGRINO gesproken die van lening van particulier aan particulier aan een geschikte koers toekent. Ik heb een lening van 27000€ kunnen verkrijgen het ben rechtvaardige gisteren dat ik de overschrijving in mijn rekening heb gehad. Dat wat me heeft toegelaten om een auto voor het werk te kopen en ik heb een cadeau kunnen aanbieden aan mijn kleine draden dat zijn verjaardag vierde en eveneens ik geloof dat goed met dit geld het feest zal gebeuren. Zonder u liegen is deze dame echt een vrouw van vertrouwen. Als u altijd in de behoefte bent zou ik u net adviseren om hem per e-mail contact op te nemen: matteo.pellegrino01@gmail.com
  Bedankt voor gaat het bericht voorbij.

  ReplyDelete

 125. Hallo

  Al snel het is het vakantieseizoen en veel mensen moeten leningen die in financiële moeilijkheden verkeren of moeten klaar voor het einde van het jaar, maken hun gelukkige familie. Ik wil u niet de moeite te vertellen u. En ook kijken naar u in alle voorstellen voor lening op aanbieding facebook omdat meer dan 90% frauduleuze zijn. Ik was maakte me rip off van € 4100, aanvragen van een lening. Maar later mijn vriendin vertelde me over een heer MATTEO verlenen lening van privé naar particuliere een geschikt tempo. Ik was in staat om een lening van € 27000 it net dat gisteren had ik de overdracht in mijn account. Wat stond me toe om te kopen van een auto voor werk en ik was in staat om te geven een geschenk aan mijn zoontje die was viert zijn verjaardag en ik denk ook dat het feest met dit geld goed zal verlopen. Zonder dat u is deze heer liegen echt een man van geloof. Bent u nog steeds in nood ik zou u adviseren om gewoon contact met hem op per e-mail: matteo.pellegrino01@gmail.com

  ReplyDelete
 126. !!! Niet negeren, de tijd nemen om getuigenis LEZEN !!! Mijn naam is Ms. VETA Bordeianu 40 jaar Ik ben een moeder van een 3 jaar oude dochter. Een maand geleden mijn dochter leed aan hersenkanker. Ik had € 20.000 om ervoor te zorgen zijn herstel, zodat ik op zoek gaan naar lening. Maar helaas voor mij ik was te bedriegen schuldeiser geen keuze Ik volhardde in mijn zoektocht naar geluk dat mijn moed zette me op het juiste persoon Karen GARCIA PINTO dame die gaf me een lening van € 20.000 in 72 uur slechts per bank bankieren, waarbij de genezing van mijn dochter en de opening van mijn kleine bedrijven toegestaan. Deze test is voor u die moe zijn van de door de banken wordt afgewezen. Weet je genoeg om je hoofd onder je financiële problemen brengen. Je nodig hebt dringend, snel, betrouwbaar en legitiem één adres financiering bevredigend te zijn. E-mailadres:
  pinto.karen01@gmail.com

  ReplyDelete
 127. Hallo,
  Bent u op zoek naar CHRISTMAS LENING? een zakelijke lening, persoonlijke leningen,
  hypothecaire leningen, autoleningen, leningen studenten leningen, consolidatie leningen, ongedekte garantie, risicokapitaal enz ... Of gewoon weigeren lening van een bank of een groep hemel financiële instelling voor een of meer redenen?
  U bent de juiste oplossingen voor de kredietcrisis! Wij zijn een
  particuliere geldschieter, bieden wij leningen aan bedrijven en particulieren met lage en betaalbare rente van 3%. Dus als je
  geïnteresseerd zijn in een snelle en gemakkelijke lening. E-mail
  Contact: Adamfred24@gmail.com of Adamfred2@outlook.com
  LENING AANVRAAG
  NAAM: ................
  AGE: ............... ..
  SEX: ...................
  Burgerlijke staat: .................. ..
  Telefoonnummer: ................
  ADRES: ......................
  STAD: ...................
  STAAT: .................. ..
  LAND: ...................
  Postcode: .....................
  BEROEP: ..................... ..
  Maandelijks inkomen: .................. ..
  Benodigd ......................
  DOEL VAN LENING: ........................
  Wij wachten op uw snelle antwoord op deze e-mail: Adamfred24@gmail.com orAdamfred2@outlook.com
  Groeten,

  ReplyDelete
 128. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snel en de onmiddellijke transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling start acht maanden nadat je het geld
  bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopige antwoord minder dan 24 uur Verwacht
  financiering in 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig
  van u.

  Contact Legitieme en gelicentieerd Trust Company Authorized
  dat de financiële steun aan andere landen landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 129. Heeft u een lening

  Hallo,

  We zijn christelijke organisatie opgericht om mensen te helpen in de behoeften van het helpt, zoals financiële help.So als je gaat door middel van financiële moeilijkheden of je in een financiële puinhoop, en je geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf, of als u lening nodig vestigen uw schuld of betalen van uw rekeningen, start een mooi bedrijf, of je bent vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, neem dan contact met ons op via e-mail mrsladykimberlyloanlender-usa@hotmail.com voor de Bijbel zegt: "" Lukas 11:10
  Iedereen die bidt, ontvangt; wie zoekt, vindt; en voor wie klopt, zal de deur geopend worden ". Dus niet laten deze kans aan je voorbij omdat Jezus dezelfde is gisteren, vandaag en voor eeuwig more.Please deze is voor ernstige minded en God vrezen mensen.

  Jouw naam:
  SEKS;
  LEEFTIJD;
  Land
  Leenbedrag:
  Lening Duur:
  DOEL VAN LENING;
  Uw maandelijkse inkomen;
  Geldig GSM-nummer:

  Bedankt voor uw begrip om uw contactgegevens als we wachten op

  Groeten
  Beheer
  E-mail: mrsladykimberlyloanlender-usa@hotmail.com

  ReplyDelete


 130. Hi

  Al snel is het vakantieseizoen en veel mensen nodig hebben leningen als financiële problemen of de behoefte om voor het einde van het jaar te worden, hun familie gelukkig. Ik zou niet de moeite om je te vertellen. en ook u kijken naar alle lening voorstellen op facebook aanbod, omdat meer dan 90% frauduleus. Ik had opgelicht van € 4100, lening aanvraag. Maar toen mijn vriend vertelde me over een onderhandse lening aan particuliere Mr. MATTEO bieden een passend tempo. Ik was in staat om een ​​lening te krijgen van € 27.000, het is gewoon dat ik had gisteren overgebracht naar mijn rekening. Die stond me toe om een ​​auto te kopen voor het werk en ik was in staat om een ​​geschenk aan mijn zoon's verjaardag te geven en ik denk ook dat het deel met dat geld ook. Zonder jou, deze meneer is echt een man van geloof. Ben je nog steeds in nood zou ik adviseren gewoon contact met ons opnemen via email: matteo.pellegrino01@gmail.com

  ReplyDelete
 131. Wij zijn een Certified Financial Institution goedkeuring van fondsen voor allerlei projecten. Onze lening / financiële aanbod wordt gegeven tegen een lage rente van 3% en het is terugbetaling duur is erg vriendelijk en de klant handig.
  Aflossingsperiode is binnen 12 tot 120 maanden met een initiële 6-12 maanden aflossingsvrije periode zonder re-betaling boete.
  Wij keuren een financiering van maximaal $ 100 miljoen en meer afhankelijk van de aard van het bedrijfsleven.
  We zijn op dit moment de financiering van bestaande bedrijven met bestaande management team, met belangrijke werk voor energie, Contract Execution, Commercial Real Estate Aankoop, Business Expansion, Transport, Techniek, Gezondheidszorg, huur betalen, belastingen, kopen auto's etc.
  We staan ​​open voor het hebben van een goede zakelijke relatie met u als onze financiële regeling is zeer flexibel en de klant handig.
  Als je denkt dat je een stevige achtergrond en de idee van het maken van goede winst in elke onderneming, aarzel dan niet om ons te contacteren voor eventuele zakelijke samenwerking.
  Als u geïnteresseerd in deze aanbieding bent, neem dan contact met ons op via e-mail naar onze Funding voorwaarden ontvangen. (fredlarryloanfirm@gmail.com) of skype (fredlarry12)

  Ik wens het beste voor je!!!

  dringende lening bieden

  ReplyDelete
 132. Wij zijn een Certified Financial Institution goedkeuring van fondsen voor allerlei projecten. Onze lening / financiële aanbod wordt gegeven tegen een lage rente van 3% en het is terugbetaling duur is erg vriendelijk en de klant handig.
  Aflossingsperiode is binnen 12 tot 120 maanden met een initiële 6-12 maanden aflossingsvrije periode zonder re-betaling boete.
  Wij keuren een financiering van maximaal $ 100 miljoen en meer afhankelijk van de aard van het bedrijfsleven.
  We zijn op dit moment de financiering van bestaande bedrijven met bestaande management team, met belangrijke werk voor energie, Contract Execution, Commercial Real Estate Aankoop, Business Expansion, Transport, Techniek, Gezondheidszorg, huur betalen, belastingen, kopen auto's etc.
  We staan ​​open voor het hebben van een goede zakelijke relatie met u als onze financiële regeling is zeer flexibel en de klant handig.
  Als je denkt dat je een stevige achtergrond en de idee van het maken van goede winst in elke onderneming, aarzel dan niet om ons te contacteren voor eventuele zakelijke samenwerking.
  Als u geïnteresseerd in deze aanbieding bent, neem dan contact met ons op via e-mail naar onze Funding voorwaarden ontvangen. (fredlarryloanfirm@gmail.com) of skype (fredlarry12)

  Ik wens het beste voor je!!!

  dringende lening bieden

  ReplyDelete
 133. Wij zijn een Certified Financial Institution goedkeuring van fondsen voor allerlei projecten. Onze lening / financiële aanbod wordt gegeven tegen een lage rente van 3% en het is terugbetaling duur is erg vriendelijk en de klant handig.
  Aflossingsperiode is binnen 12 tot 120 maanden met een initiële 6-12 maanden aflossingsvrije periode zonder re-betaling boete.
  Wij keuren een financiering van maximaal $ 100 miljoen en meer afhankelijk van de aard van het bedrijfsleven.
  We zijn op dit moment de financiering van bestaande bedrijven met bestaande management team, met belangrijke werk voor energie, Contract Execution, Commercial Real Estate Aankoop, Business Expansion, Transport, Techniek, Gezondheidszorg, huur betalen, belastingen, kopen auto's etc.
  We staan ​​open voor het hebben van een goede zakelijke relatie met u als onze financiële regeling is zeer flexibel en de klant handig.
  Als je denkt dat je een stevige achtergrond en de idee van het maken van goede winst in elke onderneming, aarzel dan niet om ons te contacteren voor eventuele zakelijke samenwerking.
  Als u geïnteresseerd in deze aanbieding bent, neem dan contact met ons op via e-mail naar onze Funding voorwaarden ontvangen. (fredlarryloanfirm@gmail.com) of skype (fredlarry12)

  Ik wens het beste voor je!!!

  dringende lening bieden

  ReplyDelete
 134. CheersIk kan lachen met deze man die een kerst lening ontvangt Uw
  Bedrijf

  Eindig uw financiële zorgen

  Ik Powell Gracia VS, Texas kan lachen met deze man Damson Dawson
  ontving een lening van $ 65,000.00 dollar van zijn bedrijf vorig
  jaar heb ik gebruikt in de viering van Kerstmis en mijn twee van mijn
  collega's kreeg ook commerciële leningen en Kerstmis
  leningen deze man ook zonder enige moeite. Met nauwelijks
  garantiepremie en overdracht optie zou u adviseren niet te
  kiezen voor de verkeerde persoon, indien daadwerkelijk een aanvraag

  voor een lening in contanten
  het project andere. Openbare dit bericht omdat Mr.
  Damson Dawson maakte me net met deze lening. Het is door een
  vriend die deze eerlijke en genereuze man die hielp me ontmoette
  deze lening. Om je leven aan te passen, geld heb je nodig, je vastzit,
  hebben geen toegang tot bankkredieten hebben, of het voordeel niet

  hebben
  van een bank heeft om de bouw te financieren, vastgoed
  ontwikkeling, het creëren van hun eigen bedrijf te starten uw persoonlijke
  het bedrijfsleven, ik heb gezien en de noodzaak om geld, slecht krediet

  verdienen of
  geld nodig om rekeningen of schulden te betalen. Dus ik zou u adviseren

  om
  contacteren en ontmoeten voor de diensten die u het verzoek. Jouw email
  Adres: ............ damsonloans63@gmail.com
  Neem contact met hem op voor meer informatie, duidelijk en eerlijk.

  Contact
  hem via e-mail: damsonloans63@gmail.com
  Proost

  ReplyDelete
 135. Geld nodig voor uitbreiding of de oprichting van een eigen bedrijf? Hier krijg je een lening van een van de toonaangevende Britse lening bedrijven. 24 uur Lening Service is één van de grootste gedekte leningen bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en onze vriendelijke en ervaren medewerkers in staat zijn om uw aanvraag snel en efficiënt te verwerken Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: 24hourloanservice2011@gmail.com

  ReplyDelete
 136. wij zijn een lening fonds kredietgever (Trust Funds Loan Company Plc), geven wij op krediet aan kleine en grote zakelijke individuele over de hele wereld, en we hebben ook te geven van krediet aan de individuele die op zoek zijn naar Xmas lening, krediet aan slechte schulden te betalen , krediet te kopen of aan te vullen uw huis, krediet aan een auto te kopen of betalen uw kinderen schoolgeld en met een flexibele lening rente van 2% en veiligheid te waarborgen. contact met ons op onze e-mail: trustfundsloancompanyplc@gmail.com

  ReplyDelete
 137. Ik ben Mrs Harriet Guzanda. geldschieter is legitiem en geaccrediteerde lening. Afbetalen
  Goede kredietwaardigheid van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier van persoonlijke lening, woningkrediet,
  Student Loan, Business lening, Credit Investor, autoleningen, consolidatie van schulden, enz. ... Met een betaalbare rente van 3%
  Kom naar ons, als je geïnteresseerd bent in de onderstaande gegevens zijn:
  CONTACT: Mevrouw Harriet Guzanda
  E-M A I L: guzandaonlinekredit@gmail.com

  Let op: Onze minimale bedrag van de lening is 1000 Up afdelingen leningen
  De aanvraag kan worden toegekend op dezelfde dag, en 100% gratis (risico).

  Verplichte informatie

  Volledige naam: Adres .........: ......... Geslacht: ......... Aantal
  Nodig: ......... Duur: ......... Land: Telefoon .........
  nummer: ......... Maandelijks Inkomen: ......... State: ...

  E-mail: Contactpersoon: guzandaonlinekredit@gmail.com
  Dank u en God zegene u
  Lady Harriet Guzanda

  ReplyDelete
 138. Geachte Waardevolle lening zoeker,

  Dit is een algemene kennisgeving aan het publiek. Wij zijn een gerenommeerd en legitieme lening kredietverstrekker, Bent u op zoek naar een lening, zoals zakelijke lening of Investment financiering van het project, persoonlijke lening, hypotheek, auto lening, studenten leningen, consolidatie van schulden leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz, we geven internationale leningen aan bedrijven en particulieren die door banken en andere financiële instanties hebben draaien zorgen niet meer zoals u contact met ons op en krijg je de lening snel en makkelijk als u van toepassing zijn nu contact met e-mail adres: (cooperativeworld.org@gmail. com).

  nu contact met ons op voor meer informatie (NB) Alle antwoorden moeten op deze e-mail worden toegezonden: cooperativeworld.org@gmail.com

  ReplyDelete
 139. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld
  Bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur verwacht
  financiering op 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben
  van jou.

  Contact legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij geautoriseerd
  dat de financiële bijstand aan andere landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 140. hallo ben je in de financiële situatie ??? en je een lening nodig om een bedrijf te starten, te betalen uw schuld of voor uw medicijnen ?? Zo ja, dan kunt u contact met mevrouw Stella Rene de CEO van mevrouw Stella Rene Lening Firm haar stevige is veilig, beveiligd en betrouwbaar op hetzelfde moment, want dat is het bedrijf waar ik net geïncasseerd een lening van 120,000,00 en het was succesvol en in feite mijn dromen door middel van vandaag, dus ik wil deze media te gebruiken voor iedereen die behoefte heeft aan de lening te informeren om verbinding te maken met e-mail hieronder mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com

  getest en vertrouwen.

  juliana

  ReplyDelete

 141. Solliciteer voor een snelle en betaalbare lening met ANITA LENING Finance Company. anitaloanfirm1@live.com
  Bent u behoefte aan een lening, of ben je al door uw bank te zetten voor, dit is de gelegenheid die u zoekt. Wij bieden alle soorten van de lening, zoals zakelijke lening, auto lening, bedrijf lening, durfkapitaal, woningkrediet, student lening of een lening van uw keuze bij 2% rente. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met ons op via Dit e-mail adres: anitaloanfirm1@live.com

  ReplyDelete
 142. Het jy 'n dringende lening nodig?
  * Baie vinnig en dringende oordrag na jou bankrekening
  * Terugbetaling begin agt maande nadat jy die geld in jou
  bankrekening
  * Lae rentekoers van 2 %
  * Langtermyn terugbetaling ( 1-30 jaar) duur
  * Flexible lening terme en maandelikse betaling
  * . Hoe lank neem dit om te finansier ? Na indiening van die lening aansoek ,

  jy kan verwag dat die voorlopige antwoord minder as 24 uur en

  befondsing binne 72-96 uur na die ontvangs van die inligting wat ons nodig

  van jou.

  Kontak wettige en gelisensieer lening maatskappy gemagtig
  dat die finansiële hulp aan ander lande .
  Vir meer inligting en 'n lening aansoek vorm Kontak nou via

  e-pos : royalfinance33@gmail.com

  George Harrison
  Direkteur-generaal
  Royal Finansies

  ReplyDelete
 143. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld
  Bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur verwacht
  financiering op 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben
  van jou.

  Contact legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij geautoriseerd
  dat de financiële bijstand aan andere landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 144. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld
  Bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur verwacht
  financiering op 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben
  van jou.

  Contact legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij geautoriseerd
  dat de financiële bijstand aan andere landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 145. Goede dag Publiek,

  Ik ben Carolyn V. Metnick, uit Amsterdam Netherland, ik wil dit geweldig medium gebruiken om deze geldschieter Elvin Morrison, die is echt een God om mijn familie gestuurd aan te kondigen. Enkele maanden terug was ik op zoek naar een lening van het internet waar ik was opgelicht van $ 3250,00, ik had nooit gedacht dat ik ooit zal gelden voor een lening op het internet weer voordat ik ontmoette een post over dit geldschieter gemaakt door een Maury, die ook nog een lening van hen, dan nam ik een keer te proberen opnieuw, na de lening verwerking was ik vragen om mijn bankgegevens die ik deed en om mijn grootste verbazing was ik een lening van $ 45,000.00 toegekend eerst dacht ik dat het een grap was, totdat ik naar de bank om te bevestigen en het waar was, ik was overweldigd door vreugde. dus ik wil u allen die verlangen naar een lening en zijn in staat om te betalen het geld terug aan het tijdig contact op te nemen: elvinloancompany@yahoo.com of op onze website http://elvinloancompany.bravesites.com of bel ze op 1 (307) 213-2540 en wees een deelgenoot van mijn getuigenis ....

  ReplyDelete
 146. Goede dag iedereen, van mijn land mijn naam is Cristina Santos uit Nederland kwam ik hier op de blog te verwijzen naar een bedrijf dat is legit en vrij van oplichting, en het bedrijf waar ik incasseerde mijn lening van 35,000,00euro gisteren en ik kwam hier dit moment om wrevelig aan iedereen die behoefte van de lening dat er nog steeds een bedrijf kunt u altijd vertrouwen en vertrouwen op, want op mijn geval vond ik het bedrijf met de naam Stella Rene lening bedrijf dat het bedrijf waar ik incasseerde de lening gisteren dus krijgen in verband met was dit bedrijf in het geval u dringend lening vandaag, want je krijgt altijd een lening hier email hieronder {mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com} voor meer informatie vandaag.

  Cristina Santos

  ReplyDelete
 147. Ik ben, Jessica Shannon Shirley uit de VS, Noord-Carolina Ik beloof
  om dit getuigenis over de hele wereld een keer mijn man weer terug naar mij, en vandaag met alle respect wil ik dr bedanken delen. Odenore voor het brengen van vreugde en geluk aan mijn relatie en mijn familie. Ik wil jullie allemaal op de hoogte dat er een spell caster dat is echt en oprecht. Ik heb nooit geloofd in een van deze dingen tot ik verlost van mijn man, ik verplicht hulp totdat ik vond een grote spreuken, en hij wierp een liefde spreuk voor mij, en hij verzekerde mij dat ik mijn man terug te krijgen in twee dagen na de spell is gegoten. Drie dagen later, mijn telefoon ging, en zo schokkend, het was mijn man die me niet heeft opgeroepen voor de afgelopen 6 maanden, en maakte een verontschuldiging voor het hart breken, en vertelde me dat hij klaar is om mijn ruggengraat tot aan het worden rest van zijn leven met mij. Dr Odenore, vrijgegeven hem om te weten hoeveel ik hield en wilde hem. En opende zijn ogen om beeld hoeveel we samen hebben delen. Zoals I`m schrijven van dit getuigenis nu I`m de meest gelukkigste meisje op aarde en mij en mijn man leeft een gelukkig leven en onze liefde is nu sterker dan hoe het was zelfs voordat onze break-up. Dus dat `waarom ik beloofd om mijn getuigenis over de hele wereld te delen. Alle dank gaat uit naar dr Odenore voor het buitensporige werk dat hij heeft gedaan voor mij. Hieronder is het e-mailadres in elke situatie je ondergaat een hart breken, en ik verzeker u dat als hij mij gedaan heeft voor mij, hij zal zeker helpen u ook. nu contact met hem op de e-mail odenoretemple@gmail.com

  (1) Cancer spell
  (2) Zwangerschap spell
  (3) Hiv / aids ban *
  (4) Het krijgen van uw scam geld terug *
  (5) Als je een kind wilt.
  (6) als je altijd slechte droom
  (7) Spell om je liefde te krijgen uit de gevangenis.
  (8) krijg je een enorme lening zonder betaling van een vergoeding te spellen *
  (9) U wilt vrouwen / mannen te lopen nadat u.
  (10) Als u wilt dat uw ex terug.
  Neem contact op met hem vandaag voor uw hulp en je zult blij zijn voor eeuwig. ANTWOORD email: odenoretemple@gmail.com

  ReplyDelete
 148. Heb je nodig om geld te lenen om voor Kerstmis CONTACT VIA: mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com VOOR MEER INFO.

  Jouw naam:
  SEKS;
  LEEFTIJD;
  land
  Leenbedrag:
  Lening Duur:
  DOEL VAN LENING;
  Uw maandelijkse inkomen;
  Geldig GSM-nummer:

  Bedankt voor uw begrip om uw contactgegevens als we wachten op

  groeten
  Beheer
  E-mail: mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com

  ReplyDelete
 149. Heeft u een lening tegen een zeer laag tarief van 2% nodig? we geven woningkrediet, zakelijke lening elke vorm van lening Geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via e-mail: arnoidweman@gmail.com voor meer informatie

  ReplyDelete
 150. Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * Terugbetaling begint acht maanden nadat je het geld
  Bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het om de financiering? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt een voorlopig antwoord minder dan 24 uur verwacht
  financiering op 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben
  van jou.

  Contact legitieme en gelicentieerd trustmaatschappij geautoriseerd
  dat de financiële bijstand aan andere landen.
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier joint business, door middel van

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Directeur-generaal
  CASHFIRM

  ReplyDelete
 151. Hello,
  This is to inform the general public that Mrs Alison Deziani,
  a private loan lender has open up a financial opportunity for everyone in need of any financial help.
  We give out loan at 2% interest rate to individuals,
  firms and companies under a clear and understandable terms and condition.
  contact us today by e-mail at: (alisondeziani@gmail.com)

  LOAN BENEFIT
  *Available 24hours/7days
  *Loan is offer to individual/corporate worldwide
  *No Collateral Required.
  *Interest Rate of 2%.
  *Loan Amount: $45,000USD and above.
  *Loan Repayment Schedule Start Six months after.
  *Loan Repayment Grace Period of Six months.
  *Payment is made to applicant via Wire Transfer (E-Banking) .

  If you are interested in applying for a loan fill the form below.

  LOAN APPLICATION FORM

  Full names:........................
  Address:.............................
  Nationality:........................
  Country:.............................
  State:.................................
  City:..................................
  Zip/Code:.........................
  Phone:...............................
  Fax:... ……………………
  Date Of Birth:...................
  Gender:........................ ….
  Marital Status:.................
  Occupation:.................................
  In Words.................... ………….
  Purpose For Loan:......................
  Loan amount................................
  Loan Term/Duration:..................
  Monthly income……...................
  Religion………………………....
  Name how you found about us.....................

  Note: All answers must be provided to our
  e-mail contact: alisondeziani@gmail.com
  thank you.
  MRS Alison Deziani
  CEO /Deziani GLOBAL INVESTMENT

  ReplyDelete
 152. Goede dag Lening asielzoekers

  Ik ben hier om u te laten weten dat ik geef uit leningen van 500 dollar tot 45 miljoen dollar, en tegen een lage rente van 3%.

  Ik ben een goed gedragen man, dus alleen serieuze kandidaten moeten gelden voor deze lening.

  Over de lening, ik geef alle soorten leningen die je ooit zou willen, dus van toepassing vandaag en de smaak van een goed leven. Ook hebben we geen tijd om scam klanten, omdat we goed opgeleide mensen en we erg ons bedrijf zeer goed.

  Met ingang van ons vandaag via onze e-mail, zodat we snel kunnen deelnemen aan u.
  Contacteer ons nu op philloanfirm2@yahoo.com voor veel meer details van uw lening.

  Ik hoop dat uw snelle reactie
  Phil Howardson

  ReplyDelete
 153. hallo, compliment van het seizoen, ik breng u goed nieuws en een grote leningen aanbod, mijn naam is Pastor Paul Smith een eerlijk man van God en een gerespecteerd lening kredietverstrekker, ik geef leningen tegen een lage rente van 2% intrest rate, dus e-mail mij vandaag en ik zal ervoor zorgen dat u betalen schulden en te genieten van een aardige kerst feest. e-mail: pastorpaulsmith@hotmail.com.
  dank en God zegene

  Pastor Paul Smith

  ReplyDelete
 154. Hallo
  Mijn moeder Isabella, persoonlijke lening kredietverstrekker, ik geld lenen aan mensen die dringend financiële hulp nodig hebben, en degenen die zijn geweigerd krediet van banken vanwege de lage credit scores, zakelijke leningen, onderwijs leningen, autoleningen, hypotheken, kredietverlening en nog veel meer, of wilt u de schuld of de heffing te betalen, of je eerder hebt opgelicht door nep geldschieters? Gefeliciteerd, u bent nu op de juiste plaats, met ISABELLA MORGAN LENING DIENSTEN, betrouwbare lening service, die leningen verstrekt tegen een zeer lage rente van 2%, hebben we gekomen om een einde te maken aan alle problemen. We gebruiken dit medium om u te informeren dat wij vertrouwelijk bijstand en bereid zijn om leningen aan te bieden zou zijn. Dus contact met ons op via e-mail op: isabellamorganloanservice@gmail.com
  Wij zijn hier om u beter van dienst !!

  ReplyDelete
 155. Haast! Haast!! Haast!!!
  Het is die tijd van het jaar weer als er feesten overal. Het is de kerst en nieuwe periode van een jaar. Motec Loan Company is hier weer om u te helpen met uw financiële behoeften. haast af en toe te passen voor uw droom lening zoals we hebben een aan de gang en promo bonanza voor het einde van het jaar en kerstvieringen. Heeft u een dringende lening? Heeft u een lening af te betalen uw schulden? Heeft u een lening nodig hebt om uw bedrijf waarschijnlijk uitbreiden of starten van een eigen bedrijf dan zijn we hier voor u met een lening van lage rente zo laag als 2% en u kunt een lening van $ 3.000 tot $ 10.000.000,00 en een maximale lening duur van krijgen tot 15 jaar. Dus nu contact met ons op. E-mail: moteccompany@gmail.com kunt u ons een e-mail met uw gegevens vandaag en u zult blij zijn u deed. moteccompany@gmail.com wij zullen u nooit teleurstellen.

  ReplyDelete
 156. GOEDE DAG IEDEREEN,
                                             GET YOUR KERSTMIS LENING HIER.
   Voorziet in leningen van particuliere investeerders (Nederlands) ... verstrekken van 2.000 tot € 100.000, Dollars.the voorwaarden bepaald door de hoogte van de kredietwaardigheid van de belegger, de leeftijd ... Voor meer informatie contact met mij op: kplenders@outlook.com

   Hier komt een betaalbare lening die uw leven voor altijd zal veranderen,
  Ik ben mevrouw Kate Packard, een gecertificeerd lening kredietverstrekker, ik bied lening
  individu en de publieke sector die behoefte hebben aan financiële steun
  in een lage rente van 2%. Slecht krediet acceptabel, de voorwaarden en de
  De omstandigheden zijn zeer eenvoudig en nooit spijt considerate.You
  iets in deze lening transactie want ik zal doen glimlachen. E-mail: kplenders@outlook.com

  Mevrouw Kate Packard, zal ik de beste van mijn diensten aan alle te maken
  legitieme borrowers.You nooit teleurgesteld worden door mij in deze
  transactie omdat ze niet geboren om een ​​verliezer te zijn. Elke belanghebbende
  klanten moeten nu contact met mij via e-mail: (kplenders@outlook.com) voor meer informatie.

  Vul het onderstaande formulier in en stuur het terug als je geïnteresseerd bent en
  zult u blij zijn om te weten dat er een lening kredietverstrekker als Mrs. Kate Packard

  LENER de vereiste informatie.
  1) Volledige naam:
  2):
  3) Adres:
  4) Status:
  5) Seks:
  6) Burgerlijke staat:
  7) Beroep:
  8) Telefoon:
  10) Maandelijks inkomsten:
  11) nabestaanden:
  12) Leningen en vereist:
  13) Lening Duur:
  14) Doel van de lening:

  Zodra u vult het formulier boven, ik zal je mijn lening voorwaarden onmiddellijk te verzenden, zodat we kunnen gaan. Ik zal wachten van u te horen om verder te gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Mevrouw Kate Packard

  ReplyDelete
 157. Geachte Waardevolle lening zoeker,

  Dit is een algemene kennisgeving aan het publiek. Wij zijn een gerenommeerd en legitieme lening kredietverstrekker, Bent u op zoek naar een lening, zoals zakelijke lening of Investment financiering van het project, persoonlijke lening, hypotheek, auto lening, studenten leningen, consolidatie van schulden leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz, we geven internationale leningen aan bedrijven en particulieren die door banken en andere financiële instanties hebben draaien zorgen niet meer zoals u contact met ons op en krijg je de lening snel en makkelijk als u van toepassing zijn nu contact met e-mail adres: (cooperativeworld.org@gmail. com).

  nu contact met ons op voor meer informatie (NB) Alle antwoorden moeten op deze e-mail worden toegezonden: cooperativeworld.org@gmail.com

  ReplyDelete
 158. Hi

  Al snel is het vakantieseizoen en veel mensen nodig hebben leningen als
  financiële problemen of de behoefte om voor het einde van het jaar te
  worden, hun familie gelukkig. Ik zou niet de moeite om je te vertellen. en
  ook u kijken naar alle lening voorstellen op facebook aanbod, omdat meer
  dan 90% frauduleus. Ik had opgelicht van € 4100, lening aanvraag. Maar toen
  mijn vriend vertelde me over een onderhandse lening aan particuliere Mm.
  SERRONE bieden een passend tempo. Ik was in staat om een ​​lening te krijgen
  van € 27.000, het is gewoon dat ik had gisteren overgebracht naar mijn
  rekening. Die stond me toe om een ​​auto te kopen voor het werk en ik was
  in staat om een ​​geschenk aan mijn zoon's verjaardag te geven en ik denk
  ook dat het deel met dat geld ook. Zonder jou, deze meneer is echt een man
  van geloof. Ben je nog steeds in nood zou ik adviseren gewoon contact met
  ons opnemen via email:serrone.01gmail.com

  ReplyDelete
 159. Dag iedereen,

  Ik ben Miller Porter een onderhandse lening geldschieter met Goede Werken reputatie,
  Meld je vandaag nog als je een noodkrediet nodig van een gerenommeerd bedrijf,
  met goede voorwaarden en arbeidsverhoudingen, dan moet je
  moeten contact opnemen met ons als we bieden leningen op
  betaalbare rente van 3% en uw werk bij ons
  zal een goede ervaring. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact
  ons op via e-mail: millerporter102@yahoo.com of
  +2348136145452

  ReplyDelete
 160. hallo, compliment van het seizoen, mijn naam is Pastor Paul Smith eerlijk man van God en een rspected lening kredietverstrekker, inbring u veel en een speciale lening bieden tegen een laag tarief van 2% intrest rate, mail me vandaag en laat me helpen je dat oplossen financiële probleem ga je door en ik beloof dat ik zal helpen betalen uw schuld en zorg ervoor dat je een aardige kerst feest, dus email me tot dag: pastorpaulsmith@hotmail.com.
  dank en God zegene u.

  Pastor Paul Smith.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dag iedereen,
   Ik ben Mevrouw CLARA FREDRICK, uit Texas USA, snel Ik wil dit medium gebruiken om een ​​getuigenis van hoe God leidt me naar een betrouwbare lening kredietverstrekker en de echte die heeft mijn leven veranderd van gras naar genade te scheren, om arme een rijke vrouw te zijn die nu kan bogen op een gezond en welvarend leven zonder stress of financiële problemen. Na maanden van het proberen om een ​​lening te krijgen op het internet en werd opgelicht de som van $ 5200 werd ik zo wanhopig bij het verkrijgen van een lening van een kredietverstrekker lening legit online zal toevoegen aan mijn pijn, dus ik heb ik besloten om contact opnemen met een vriend van mij die onlangs kreeg een lening online, we het probleem en onze conclusie dat ze vertelde me over een man genaamd Mr. patrick bessen, wie is de CEO vliegende adelaars Loan Company E-mail (flyingeaglesloanfirms@gmail.com), heb ik nooit geloofd besproken, maar ik geprobeerd en mijn grootste verbazing heb ik de lening binnen 24 uur, kon ik het niet geloven, ik ben gelukkig en nieuwe rijken en ik danken God dat een dergelijke lening bedrijven als deze nog bestaan ​​op deze oplichting all over the place, Alsjeblieft, ik adviseren iedereen die er die behoefte van de lening naar (FLYINGEAGLESLOANFIRMS@GMAIL.COM) die je nooit zal verlaten, en uw leven zal veranderen als de mijne deed.

   Delete


 161. hallo, compliment van het seizoen, mijn naam is Pastor Paul Smith
  eerlijk man van God en een rspected lening kredietverstrekker, inbring
  u veel en een speciale lening bieden tegen een laag tarief van 2%
  intrest rate, mail me vandaag en laat me helpen je dat oplossen
  financiële probleem ga je door en ik beloof dat ik zal helpen betalen
  uw schuld en zorg ervoor dat je een aardige kerst feest, dus email me
  tot dag: pastorpaulsmith@hotmail.com.
  dank en God zegene u.

  Pastor Paul Smith.

  ReplyDelete
 162. Hallo.
  Dit is stewartlouis Finance. We zijn hier om een bewustzijn van het hele publiek over het feit dat we n organisatie die geven lening aan de private en publieke sectoren van de economie. Heeft u een lange-termijn of korte-termijn lening nodig? Individu, familie, bedrijf of organisatie die behoefte heeft aan een lening om hun financiële problemen op te lossen moet een aanvraag voor een lening. Wij bieden leningen tegen een rente zo laag als 2%. U kunt ook noodleningen dat binnen een paar uur kan worden verwerkt. Contacteer ons nu voor VIA

  E-MAIL:
  stewartlouis001@hotmail.com

  ReplyDelete
 163. Bent u behoefte aan een lening? Wilt u financieel stabiel te zijn? Of wilt u uw bedrijf uit te breiden? Wij bieden bedrijf lening, auto lening, zakelijke lening, en persoonlijke lening, christmass lening tegen een verlaagde rentevoet van 2% met comfortabele duur die is bespreekbaar. Dit aanbod staat open voor alle die in staat zijn om terug te zijner tijd terug te betalen zal zijn. Gelieve weer terug naar ons als belanghebbende bij deze e-mail: mauricefinance@hotmail.com
  E-mail: mauricefinance@hotmail.com

  ReplyDelete
 164. Absolutely fantastic loan service !!

  My experience working with VIGGO DAVIS SERVICES regarding a loan was top notch from start to finish. They came through for me and my business when i needed them mostly, and we were funded the money that we were promised without any catches. I would recommend them to anyone out there in need of any kind of loan funds. A big thanks again to Mr Viggo Davis and his firm for making my dreams became reality. Get in touch with Mr Viggo Davis via his contact info below to secure any kind of loan you might be needing today.

  Emails:
  viggodavis@hotmail.com
  viggodavis@yahoo.com

  Website: www.viggodavisservices.webs.com

  ReplyDelete
 165. Absoluut fantastisch lening dienst !!

  Mijn ervaring in het werken met Viggo DAVIS SERVICES over een lening was top notch van start tot finish. Ze kwamen door voor mij en mijn bedrijf wanneer ik meestal ze nodig had, en we werden gefinancierd het geld dat we beloofd zonder vangsten. Ik zou ze er aan iedereen die behoefte hebben aan enige vorm van lening fondsen. Een grote dank nogmaals de heer Viggo Davis en zijn firma voor het maken van mijn dromen werkelijkheid werd. Neem contact op met de heer Viggo Davis via zijn contactgegevens hieronder om elke vorm van de lening die u zou vandaag nodig hebben veilig te stellen.

  e-mail:
  viggodavis@hotmail.com
  viggodavis@yahoo.com
  Website: www.viggodavisservices.webs.com

  ReplyDelete
 166. Hallo meneer / mevrouw,
  Als u dringend werk nodig hebt om krediet vast te stellen of u een lening af te betalen uw schuld, een lening herfinancieren moet je? Heeft u krediet nodig om een auto of een huis te kopen? Ja, als je nu zorgen te maken, bieden wij alle soorten van leningen zonder credit check met een passende rente !!! Contacteer ons vandaag nog via e-mail. (sterlingunicornfunds@gmail.com)
  Dank je.

  ReplyDelete